Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Hypoallergeen hondenvoer

Vergelijk hier hypoallergeen hondenvoer voor je hond

Heeft je hond last van huidklachten en jeuk? Heb je van alles al geprobeerd? Dan is hypoallergeen hondenvoer misschien een optie om van die klachten af te komen. Je zult nu vast wel denken: wat is hypoallergeen hondenvoer eigenlijk, en waarom zou ik deze hondenvoeding aan mijn hond voeren? Tinki.nl gaat hier in de volgende alinea’s wat verder op in! 

Wat is hypoallergeen hondenvoer?

Hypoallergeen hondenvoer heeft slechts 1 eiwitbron en 1 bron van koolhydraten. Voorbeeld: kip en rijst voor de hond. Dit zijn beide maar 1 eiwitbron en 1 bron van koolhydraten. Aan de hand hiervan kun je veel makkelijker kijken waar de hond allergisch voor is. Wanneer is vastgesteld waar de hond allergisch voor is, kan de juiste hypoallergene hondenvoeding gekozen worden. Deze hypoallergene hondenvoer diëten worden altijd voorgeschreven door een dierenarts wanneer de hond:

  • Veel spuugt
  • Gevoelig is voor bepaalde hondenvoer
  • Een maag- of darmaandoening heeft etc.

hypoallergeen hondenvoer.jpgWaarom zou ik hypoallergeen hondenvoer gebruiken?

Zoals eerder aangegeven kun je met hypoallergene hondenvoeding veel makkelijker de allergie opsporen. Het is tijdelijk wel een duur grapje. Hypoallergeen hondenvoer is niet goedkoop! Maar het is het waard wanneer je hond zich niet goed voelt. Wanneer is uitgezocht waar je hond precies allergisch voor is, kun je weer overstappen op bijvoorbeeld de goedkopere hondenbrokken (natuurlijk moeten deze hondenbrokken niet de allergische producten bevatten)! Er zijn 2 mogelijkheden om je hond te voeren met hypoallergene hondenvoer. Hierbij kun je denken aan een zelf gemaakt dieet en kun je kiezen uit hypoallergene hondenbrokkenTinki.nl gaat wat dieper in op het maken van een eigen hypoallergeen dieet.


  • Een eigen gemaakt dieet
    Denk hierbij aan het hypoallergeen principe. Gebruik maar 1 eiwitbron en 1 koolhydraat bron. Bijvoorbeeld: gebruik biefstuk, kip of geitenvlees. Daarbij kun je als koolhydraatbron kiezen uit: rijst of pasta. Reageert je hond hier niet goed op? Gebruik dan weer een andere vleessoort en koolhydraat soort. Het is natuurlijk weer wikken en wegen wat voor je hond het beste is. Kijk goed waar je hond goed op reageert en stem hier zijn voeding op af.

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 135
Actieve filtersProducteigenschappen hondenvoer: Hypoallergeen1 Filters
Sorteer op
Bekijk meer (nog )