Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Kauwstaafjes hond

Kauwstaaf

Het is voor je hond erg belangrijk dat hij de mogelijkheid heeft om iets te doen wanneer hij zich bijvoorbeeld verveelt. Een kauwstaaf is hiervoor een hele goede oplossing. Honden zijn er dol op om op voorwerpen te kauwen en te knagen. Dit is je vast en zeker al duidelijk geworden wanneer je een puppy hebt (gehad). Om ervoor te zorgen dat je hond niks kapot bijt is een kauwstaaf een goede oplossing om hem te geven, zodat hij hierop kan gaan knagen en niet op andere voorwerpen. Een kauwstaaf is een leuke honden accessoire waar je hond uren achtereen plezier van kan hebben.

hond muilkorf snuitje.jpgVerschillende soorten kauwstaven

Het aanbod aan kauwstaven is erg divers, en zodoende zal er voor elke hond zeker een geschikte kauwstaaf tussen zitten! Kauwstaven zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en van verschillende huiden. Zo heeft je hond altijd een leuke bezigheid wat voor hem echt een uitdaging is!

 

- Honden kauwstaaf van runderhuid: dit is een erg gezond en natuurlijk product. Het kauwen en knagen op een kauwstaaf van runderhuid zorgt ervoor dat tandplak wordt tegengegaan en dat de tanden sterker worden. Het is dus zeker heel goed voor de tandverzorging van je hond. Kauwstaven van runderhuid hebben over het algemeen een wat minder lekkere smaak dan andere varianten kauwstaven. Daarnaast zijn deze ook wat droger.

- Honden kauwstaaf van buffelhuid: ook deze kauwstaaf draagt bij aan een goede conditie van de tanden. Tandplak is een veel voorkomend probleem bij honden en dankzij het kauwen op een kauwstaaf kan dit sterk worden verminderd. Daarnaast zorgt het voor stevige kaakspieren en een goed doorbloed tandvlees. Onder de kauwstaven worden er ook varianten verkocht met een heel lekker smaakje. Zo heb je bijvoorbeeld een kauwstaaf met druivensmaak. Dit is voor je hond onweerstaanbaar en deze zijn gemaakt van 100% natuurlijke buffelhuid. Naast dat deze variant kauwstaaf voorkomt in de vorm van een staaf, zijn er ook andere leuke vormen zoals bijvoorbeeld een schoentje waar je hond op kan kauwen.

- Honden kauwstaaf met vlees: Naast bovenstaande kauwstaven die zijn gemaakt van huiden, zijn er ook kauwstaven verkrijgbaar waarbij er vlees wordt gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gevogelte. Dit is voor je hond enorm lekker en het kluiven op zijn kauwstaaf is naast een aangename bezigheid dus ook een lekkere snack voor je hond!

 

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 159
Actieve filtersType hondensnack: Kauwstrips/staafjes/chips1 Filters
Sorteer op
Bekijk meer (nog )

 

 

Bench labrador.jpgWat zijn de voordelen van kauwstaven?

Wanneer je voor je hond een kauwstaaf aanschaft brengt dit veel voordelen met zich mee. Ten eerste is het natuurlijk een erg leuke en aangename bezigheid voor je hond. Hij kan zich uren vermaken met het kauwen en kluiven op een kauwstaaf.

Daarnaast wordt met het kauwen op een kauwstaaf of een kauwbot ook de doorbloeding van het tandvlees bevorderd en tevens is het ook goed voor het gebit. Middels een kauwstaaf wordt tandplak op de tanden van je hond verminderd, en de tanden van je hond zullen hierdoor ook sterker worden.

Kortom: het is leuk voor de hond zijn plezier, en daarnaast ook goed voor zijn gezondheid!

Hond spray.jpgLet goed op!

Naast de voordelen die een kauwstaaf met zich meebrengt, zijn er natuurlijk ook een aantal nadelen die hier tegenover staan. Vandaar dat de mening  over een kauwstaaf nogal verschilt onder de hondenliefhebbers. De een vindt dat de voordelen aanzienlijk boven de nadelen uitstijgen. Terwijl de ander vindt dat de nadelen te sterk zijn. Tinki.nl blijft hierin neutraal. De keuze of een kauwstaaf wel of niet geschikt is voor je hond is geheel persoonlijk. De bijdrage die Tinki.nl hierin levert is dat de voor- en nadelen hier goed te vergelijken zijn.

 

Bij het gebruik van een kauwstaaf is het erg belangrijk dat je in de buurt blijft wanneer je hond hierop aan het kauwen en kluiven is. Het kan zijn dat de staaf gaat splinteren en dit zal je hond zeker niet ten goede doen.

Daarnaast is het ook erg belangrijk dat je goed let op de juiste afmeting van de kauwstaaf en dat je niet te vaak een kauwstaaf geeft aan je hond. Het is immers een soort snack of tussendoortje, en teveel hiervan is zeker niet goed.