Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Koelhalsband

Koelhalsband

Honden hebben vrijwel geen zweetklieren, en het is daarom erg lastig voor hun om lichaamswarmte kwijt te raken. Een ideale oplossing die je hond hierbij kan helpen is een koelhalsband. De werking van deze halsband is te vergelijken met het onder de koude kraan houden van je polsen. Dit is erg verfrissend en verkoelend. Dankzij een koelhalsband wordt de lichaamstemperatuur van je hond beter op peil gehouden. Waardoor hij ook minder hoeft te hijgen om zijn lichaamswarmte kwijt te kunnen raken.

Zeker in de zomer, of na een intensieve inspanning kan je hond het erg snel warm hebben. Zo vergt bijvoorbeeld een lange wandeling al zeker de benodigde inspanning van je hond. Let er op dat je naast het dragen van een koelhalsband er ook voor dat je hond genoeg water drinkt. Dit helpt ook zeker bij het afkoelen van zijn lichaamstemperatuur.

Gebruiksaanwijzing + werking van de koelhalsband

Een koelhalsband voor je hond is erg gemakkelijk in gebruik. In de koelhalsband bevinden zich koelkristallen gevuld met water. Wanneer je de halsband voor circa 10 minuten in een bak koud water legt, zullen de koelkristallen het koude water opnemen, en zich hiermee volzuigen. Wanneer de halsband zich helemaal heeft volgezogen met het koude water, blijft de halsband minimaal 2 tot maximaal 10 dagen koud. Voor een sneller effect kun je de halsband ook even in de koelkast of vriezer leggen.

De koelhalsband wordt vanzelfsprekend bevestigd rondom de hals van je hond. Omdat de slagaders hier erg dicht bij het huidoppervlak liggen, en dus ook dicht bij de koelhalsband. Het bloed wat door deze slagaders stroomt wordt op deze manier snel gekoeld, dit bloed stroomt vervolgens verder door het lichaam van je hond, zodat zijn hele lichaam afkoelt.

 

Verberg informatie

Lijst
Aantal koelhalsbanden gevonden: 58
Sorteer op