Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Kong Classic

Kong Classic: één van de meest bekende hondenspeeltjes

Kong Classic is 1 van de meest bekende hondenspeeltjes die onder sterk hondenspeelgoed valt.
Heb je een hond die graag kauwt of snel verveelt is waardoor hij dingen kapot kan maken? De hondenspeeltjes van Kong kunnen dan de oplossing zijn. De Kong Classic zoals alle producten van Kong hond is gemaakt van stevig rubber waar je hond eindeloos mee kan spelen.

kong speelgoed.jpgWat is Kong Classic

De Kong Classic is rood gekleurd wat aangeeft voor welke hond het geschikt is. Dit hondenspeeltje is geschikt voor honden vanaf 1 jaar. Kong heeft een aparte lijn voor Kong puppy maar ook voor Kong Junior en Kong Senior. Kong Classic rood is bedoeld voor de gemiddelde kauwer. Onder de gemiddelde kauwer wordt verstaan honden die niet snel iets kapot maken. Ben je op zoek naar een Kong speeltjes voor de extreme kauwer dan is de Kong Extreme een goed product voor je hond.
De Kong Classic is een interessant speeltje voor je hond. In de opening stop je eten. De opening is op zo’n manier gemaakt dat je hond niet snel het eten eruit krijgt. Je kunt variëren in het voer wat je in de Kong Classic stopt.
Doordat de Kong van rubber is gemaakt kan de Kong Classic ook stuiteren. Ook zonder eten in de Kong kun je hond er leuk mee spelen daarom valt het ook onder de categorie leuke hondenspeeltjes.

Kong hondenspeelgoed is ook uitdagend speelgoed voor je honden en stimuleert hiermee het hersenwerk. Andere voorbeelden van bekende Kong hondenspeeltjes zijn de Kong Wubba, Kong 

kong frisbee.jpgWanneer gebruik je de Kong Classic?

Kong Classic is een hondenspeeltje welke uitermate geschikt kan zijn om je hond bezig te houden.
Hierom valt dit speeltje ook onder categorie hondenspeeltjes tegen verveling. Honden kunnen uit verveling dingen kapot maken in huis. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Wanneer je hond genoeg beweging krijgt maar toch nog af en toe dingen kapot maakt dan kan de Kong Classic of ander hondenspeelgoed van Kong een oplossing zijn. Een volwassen hond wie graag op dingen kauwt kan andere redenen hebben dan een pup die doet. Hierom is er ook een speciale Kong puppy lijn met leuke speeltjes. Er is hierbij rekening gehouden met het materiaal kijkend naar de fase waar je hond in zit  (puppy, junior, senior).
In de opening van de Kong Classic stopt je iets lekkers voor je hond. De gedachte hierachter is dat je hond wel even zoet is met het lekkers eruit te krijgen.
Verderop in de tekst onder het kopje ‘ideeën voor lekkers’ staan suggesties wat je in de Kong Classic kunt stoppen.

De Kong Classic is ook gewoon leuk speelgoed. Door het materiaal en de vorm kan het leuk op en neer stuiteren. Je kunt dus ook de Kong Classic gebruiken als gooispelletjes of apporteerspelletje.  

Heb je er wel eens aan gedacht om de Kong te gebruiken als speurspelletje? Stop wat lekker in de Kong en verstop deze. Zorg ervoor dat je hetzelfde lekkers bijvoorbeeld in je hand hebt zodat je hond kan laten ruiken waar hij naar moet zoeken. Je kan ook zonder iets in je hand te hebben je hond laten zoeken naar de Kong Classic waar iets lekker is zit. Op deze manier stimuleer je het ruikzintuig van je hond en kan je hond mooi op speurtocht gaan. Je zult zien dat je hond dit een leuk spelletje vindt. Met als reden dat je het brein van je hond stimuleert en prikkelt met speurspelletjes.

Ken je de volgende situatie?

“Je bent jarig en vrienden en familie komen op visite. Allemaal prikkels voor je hond omdat normaal gesproken er geen 10 tot 20 mensen in je huis zijn. Je hond krijgt meer aandacht van verschillende mensen wat kan zorgen dat je hond overprikkeld raakt en hierdoor drukker wordt. En dan is er het punt dat het kan voorkomen dat je hond het toch voor mekaar krijgt om wat lekker te krijgen. Niet alle hondenbezitters vinden het fijn als dit gebeurt’. De Kong Classic kan een mooie afleiding voor je hond zijn. Laat je hond in zijn hondenmand of op zijn hondenkussen liggen en geef hem de Kong Classic waar iets lekker in zit. Doordat het hondenvoer er niet makkelijk uitgaat is je hond gefocust op zijn speeltje. Doordat je hond geconcentreerd bezig is om het lekkers eruit te krijgen kan er voor zorgen dat je hond net even die rust krijgt die hij nodig heeft in alle drukte.

 

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 17
Actieve filtersTrefwoord: classicMerk: KongMerk: Krantz3 Filters
Sorteer op

Honden sleutelhanger.jpgIdeeën voor lekkers

Wat moet je nu in de Kong Classic voor voer stoppen? Wanneer je de Kong voor het eerst gebruikt is het goed om uit te testen wat het beste voor jouw hond is. Sommige honden hebben hondenkoekjes er binnen de kortste keren uitgehaald,  maar kunnen zich langer vermaken wanneer er iets vloeibaars in zit. Wat het beste voor jouw hond is is een kwestie van uitproberen.

Het kan zijn dat je hond voor bepaalde voedingsstoffen allergisch is. Kijk zelf wat je hond wel of niet mag hebben. Voor alles geldt geef het lekkers wat je in de Kong Classic doet in mate.
Het lekkers wat in de Kong zit is wat extra’s naast het normale hondenvoer wat je hond krijgt. Houdt hiermee rekening in de hoeveelheid hondenvoer wat je hond krijgt naast het lekkers in de Kong.
Tinki.nl heeft een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet zodat je kunt gaan experimenteren met de Kong Classic.

Gewoon hondenkoekjes
Stop lekkere hondenkoekjes in de Kong. Om het voor je hond moeilijker te maken om het voer eruit te krijgen kun je het hondenvoer aanmaken met water. Je kunt het eventueel ook nog mengen met blikvoer of pens zodat het een lekker papje wordt. Druk het gemengde hondenvoer aan de binnenkant van de Kong.

Lekker makkelijk
Heel makkelijk kun je smeerworst(gewoon uit blik), smeerkaas  of pindakaas in de Kong smeren.
Vergeet niet om het ook onder de rand te smeren.

Pens
In de meeste supermarkten kun je in het vriesvak pens vinden. Pens vinden honden erg lekker. Ontdooi de pens en druk dit aan de binnenkant van de Kong Classic.

Kong ijsje
Wanneer je eten in de Kong doet kun je dit ook in de vriezer doen. Een heerlijk ijsje voor je hond in de zomer. Je kunt denken aan yoghurt, stukjes fruit of stukjes vlees. Je hond is over het algemeen ook langer bezig met het Kong ijsje. Blikvoer kun je ook goed als basis voor je Kong hondenijsje gebruiken. Pas er wel voor op dat je hondenijsje niet direct vanuit de vriezer aan je hond geeft. Geef je het hondenijsje direct aan je hond dan kan zijn tong eraan vast vriezen. Een tip is om eerst de bevroren Kong onder koud water te houden voordat je deze aan de hond geeft.

 

Gezond is ook lekker
Een gezonde vulling kan natuurlijk ook. Prak een banaan fijn en meng dit door de hondenbrokken. Een lekker gezond prakje om in de Kong te doen.

Kaas

Heb je nog kaas over? Snij de kaas in de kleine stukjes en meng dit met het hondenvoer van je hond. Doe de Kong met het mengsel in de magnetron en laat het even warm worden. Het is de bedoeling dat de kaas gesmolten is. Wanneer je de Kong uit de magnetron haalt laat deze dan wel even afkoelen. Geef je de Kong wanneer deze nog te warm is dan kan je hond zich hieraan verbranden.

Koud en warm ei
Doe een rauw ei door de hondenbrokken van je hond. Beweeg de Kong goed heen en weer zodat het eimengsel overal aan de binnenkant van de Kong Classic zit.

Je kunt ook een rauw ei opkloppen en dit in de Kong gieten nadat je er brokken in hebt gedaan. Wederom goed heen en weer bewegen zodat het eimengsel goed aan de binnenkant van de Kong zit. Laat door de opening van de Kong het overtollige ei eruit lekken. Doe het kort in de magnetron zodat het eimengsel kan stollen. Als onderlegger gebruik je een magnetron bestendig service.
Laat de Kong goed afkoelen voordat je het aan je hond geeft.

Pasta
Ben je zelf van plan om een pasta te eten? Bewaar dan wat pasta zonder saus want je kunt dit gebruiken als Kongvulling.
Meng wat stukjes kaas door de pasta en doe dit in de Kong. Zet de Kong in een kopje en doe dit even in de magnetron( 20 tot 40 seconden). Laten afkoelen en je hond zal er van smullen.  

Schoonmaken van de Kong

Je kunt de Kong Classic in de vaatwasser schoonmaken. Leg de Kong in het bovenste gedeelte van je vaatwasser op de kop zodat het aan de binnenkant ook goed wordt schoongemaakt.
Wanneer je geen vaatwasser hebt kun je de Kong ook prima met de hand afwassen.