Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Kong Extreme

Kong Extreme

Heb je een hond die al vele speeltjes kapot heeft gekauwd? Probeer dan de Kong Extreme. De Kong Extreme is uit alle speeltjes van Kong hond het meest sterke en onverwoestbare speeltje. De Kong Extreme is speciaal ontwikkeld voor honden met een extreme kauwbehoefte. Deze Kong is gemaakt van speciaal sterk rubber zodat ook de extreme kauwers plezier kunnen hebben van een hondenspeeltje.

hondenbal.jpgVoor wie is Kong Extreme

De Kong Extreme is bedoeld zoals hierboven beschreven voor de extreme kauwers. Hieronder verstaan we honden die graag op dingen kauwen en de neiging hebben om hierin door te slaan. Honden gebruik hun bek om dingen te verkennen en doen dit door op dingen te kauwen/knagen. Met als gevolg dat hondenspeelgoed snel kapot kunnen gaan of dat ze ook dingen in huis kunnen kapot maken. Puppy’s kauwen graag mede omdat ze hun tandjes moeten wisselen. Een volwassen hond kan dingen kapot kauwen om verschillende redenen. Je hond kan bijvoorbeeld uit verveling dingen kapot maken. De Kong Extreme kan een goed hondenspeeltje tegen verveling zijn. Het is goed om uit te zoeken wat de  reden is dat je hond dingen kapot kauwt. Wanneer dit duidelijk is kun je gerichte acties hierop nemen. Zoals het aanschaffen van stevig hondenspeelgoed als de Kong Extreme of andere leuke hondenspeeltjes in de lijn van Kong Extreme.
De beste methode is om wanneer je je hond ziet kauwen op iets wat niet mag, dat je je hond op dat moment corrigeert en hem een geschikt kauwspeeltje of kauwbot geeft. Op deze manier leer je dat je hond mag kauwen op de daarvoor geschikte middelen.

Andere sterk hondenspeelgoed in de lijn van Kong Extreme zijn de Kong Rubber Bal Extreme, de KongGoodie Bone Extreme en de Kong Frisbee Extreme. Hiermee kun je leuk afwisselen in sterk hondenspeelgoed.

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 56
Actieve filtersTrefwoord: extreme1 Filters
Sorteer op

Regenjas hond.jpgMaten Kong Extreme

De Kong Extreme is er verschillende maten van S tot XXL. De makers van Kong Extreme hebben dit gedaan zodat er voor elke hond een juist formaat Kong Extreme is. Honden die een sterke kauwbehoefte hebben komen voor in alle hondenrassen. Zoals voor alle hondenspeeltjes geldt, houdt toezicht wanneer je hond aan het spelen is met de Kong Extreme.

Tinki.nl heeft hieronder een overzicht gemaakt aan de hand van het gewicht in kg zodat je het juiste formaat Kong Extreme kunt uitkiezen voor je hond.

Honden tot 9 kg – Kong Extreme Small.
Hierbij kun je denken aan hondenrassen zoals de Shih Tzu of Dwergschnauzer.  

Honden van 7 tot 16 kg – Kong Extreme Medium
Hierbij kun je denken aan hondenrassen zoals de Amerikaanse Cocker Spaniel of Beagle.

Honden van 13 kg tot 29 kg – Kong Extreme Large

Hierbij kun je denken aan hondenrassen zoals de Border Collie of Heidewachtel.  

Honden van 27 tot 41 kg – Kong Extreme XL

Hierbij kun je denken aan hondenrassen zoals de Duitse Herder of Dobermann.

Honden 38 kg of zwaarder – Kong Extreme XXL
Hierbij kun je denken aan hondenrassen zoals de Anatolische Herder of Sint Bernard.

Ideeën voor lekkers

Hmmmm Pindakaas

Dit is een lekker hapje voor je hond. Doe wat hondenbrokken in een bakje en meng hier een lepel pindakaas doorheen. Stop het mengsel in de Kong en smullen maar.

Kijk wel naar de hoeveelheid van het mengsel wat je in de Kong doet kijkend naar de grootte van de Kong.

Smeerworst ijsje

Iedere hond is gek op worst. Een leuke variant is het smeerworst ijsje wat je kunt maken met de Kong Extreme.
Vul de Kong met smeerworst(dit kan gewoon uit een blikje) en stop dit in de vriezer voor 3 a 4 uur.
Wanneer het goed bevroren is spoel je het af met koud water en je hond kan gaan genieten.
Wanneer je de Kong niet eerst afspoelt met koud water maar direct vanuit de vriezer geeft aan je hond dan kan de tong van hond aan de Kong blijven vastzitten. Pas hier dus voorop!

Kong schoonmaken

De Kong Extreme is vaatwasser bestendig. Je kunt de Kong het beste in de bovenste lade van je vaatwasser doen. Maar je kunt de Kong Extreme ook gewoon met de hand afwassen.