Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Kong Wubba

Kong Wubba

Ben je op zoek naar een speeltje waar je samen met je hond mee kunt spelen? De Kong Wubba is een interactief speeltje in de lijn van Kong. De Kong Wubba nodigt uit voor je hond om mee te spelen.

hondenspeelgoed.jpgEen stukje geschiedenis

Kong hondenspeelgoed is bedacht door Joe Markham. Hij wilde sterk hondenspeelgoed maken waar honden veel en lang plezier van konden hebben. De hond van Joe Markham een Duitse Herder met de naam Fritz kauwde graag op van alles en nog wat. Dit was niet altijd veilig voor Fritz. Hierdoor is het idee ontstaan om sterk en veilig hondenspeelgoed te maken.

 

De speeltjes  van Kong zijn gemaakt van kauwbaar en stevig rubber. Het rubber is veilig voor je hond omdat je hond zich niet kan bezeren aan het materiaal. Het idee om de speeltjes van rubber te maken is afgeleid van het rubber waar autobanden van worden gemaakt.

Niet alle speeltjes van Kong zijn gemaakt van rubber. De Kong Wubba is bijvoorbeeld gemaakt van sterk nylon. Alle materialen waarvan de speeltjes zijn gemaakt staan garant voor sterk en degelijk hondenspeelgoed.

Aan de hand van de kleuren van de speeltjes kun je afleiden welke het beste bij je hond past.

 • De kleuren lichtroze en lichtblauw zijn geschikt voor puppy’s.
 • De kleur paars is geschikt voor honden op leeftijd.
 • De kleur rood is geschikt voor honden die graag op dingen kauwen maar hier geen extreem gedrag in laten zien.
 • De kleur zwart is geschikt voor honden die extreme kauwbehoefte hebben.

De speeltjes van Kong zijn geïnspireerd op de behoefte van Fritz. Je kunt daarom wel zeggen dat Kong Hond ontwikkeld is voor en ook door een hond.

hondenspeeltjes tegen verveling.jpgHoe ziet het eruit?

De Kong Wubba is een grappig en leuk uitziend speeltje. Het bestaat uit twee hondenballen waar een stevig nylon ‘jasje’ omheen zit. Aan de onderkant zitten stroken stof. De bovenste bal is een tennisbal en de onderste bal is een piepbal.

Het stevige nylon zorgt ervoor dat je kracht kunt zetten wanneer je bijvoorbeeld een trekspelletje met je hond speelt. Je hond kan ook leuk met de Kong Wubba heen en weer schudden.

De Kong Wubba is verkrijgbaar in de kleuren blauw, rood en paars. Er zijn ook verschillende maten waar je uit kunt kiezen namelijk;

 • Kong Wubba Small
 • Kong Wubba Medium
 • Kong Wubba Large
 • Kong Wubba XL

Door de piep die in de onderste bal zit zal je zien dat je hond langer zijn interesse bij het speeltje zal houden. De meeste honden zijn gek op speeltjes waar een piep geluid uitkomt wanneer ze ermee aan het spelen zijn.

De Wubba is niet geschikt als kauwspeeltje. Het is meer gericht op apporteer en trekspelletjes. Hondenspelletjes die je samen met je hond doet. Het risico zit erin wanneer je de Wubba gebruikt als kauwspeeltje dat deze binnen de kortste keren kapot is. Ben je op zoek naar een kauwspeeltje dan is de Kong Classic of voor de extreme kauwer de Kong Extreme een geschikter speeltje.

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 58
Actieve filtersTrefwoord: wubba1 Filters
Sorteer op

Stoffen bench.jpgAndere speeltjes in de Kong Wubba lijn

In de lijn van Kong Wubba kun je kiezen uit verschillende hondenspeeltjes. Hierbij is rekening gehouden met de verschillende behoeften die honden hebben. De ene hond houdt meer van zwemmen en de andere hond meer van rennen of speuren.

Maar er is ook gekeken naar de leeftijd van je hond. Zo is er een speeltje voor je pup maar ook voor je volwassen hond.

 

Hieronder kun je lezen welke andere leuke hondenspeeltjes Kong Wubba in zijn lijn heeft ontwikkeld.

 • Kong Wubba puppy 

De puppy variant is speciaal gemaakt voor optimaal speelplezier van je pup. Dit speeltje is verkrijgbaar in één maat namelijk de puppy maat.

De samenstelling qua materiaal is exact hetzelfde als de Kong Wubba. Het enige verschil zijn de kleuren. Net zoals alle puppy Kong speeltjes kun je kiezen uit de kleuren lichtroze of lichtblauw.

 • Kong water Wubba 

Dit speeltje is gemaakt van neopreen en hierdoor geschikt om als waterspeelgoed voor honden te gebruiken. Neopreen wordt ook gebruikt bij het maken van zwempakken. Neopreen zorgt ervoor dat het speeltje goed blijft drijven. Door de stroken die aan de onderkant van de Wubba zitten kun je er goed mee gooien. Dit speeltje is verkrijgbaar in drie felle kleuren. De felle kleur kan handig zijn wanneer het speeltje in bijvoorbeeld het riet terecht is gekomen. Het materiaal zorgt ervoor dat het speeltje snel opdroogt.

 • Kong Snugga Wubba

Het verschil met de Kong Wubba is dat dit speeltje gemaakt is van fleece stof. Het voelt extra zacht aan. Leuk voor je puppy om lekker tegenaan te liggen of om mee te knuffelen.

Er zit geen piepbal in de Snugga en is daarom geschikt voor rustig spel.

 

Er is ook variant genaamd Kong Wubba Friends. Dit speeltje ziet er hetzelfde uit als de Kong Wubba Friend. Ook hier zit geen piepbal in.

 • Kong Wubba friend

Dit pluche speeltje is een variant op de Kong Wubba. Het vriendelijke uitziende knuffeltje is in verschillende dieren te bestellen zoals een beertje, konijn of vos.

 • Kong Wubba Weaves 

Dit is het nieuwste speeltje in de Wubba lijn. Het buikje is gemaakt van touw. De rest is hetzelfde als bij de Kong Wubba. In het bovenste bolletje zit een piep. Het touw is goed voor het reinigen van het gebit van je hond.

 • Kong Wubba Tugga 

In dit speeltje zitten niet twee ballen. De ballen zijn vervangen door een stevig touw. Aan de uiteinden van het touw zitten wel de bekende stroken. Je kunt het vergelijken met een flostouw alleen bestaan de uiteinden van dit speeltje niet uit losse touwtjes maar uit stevige nylon stroken.

Wondzalf hond.jpgWelke spelletjes kun je ermee spelen?

Alle hondenspeeltjes van de Kong Wubba zijn het meest geschikt om samen met je hond mee te spelen. Dit om te voorkomen dat het speeltje snel kapot gaat. De Kong Wubba is geen kauwspeeltje.

Je kunt de Kong Wubba gebruiken in het contact met je hond als speciaal speeltje. Op deze manier maak je het speeltje nog interessanter voor je hond omdat hij er niet altijd mee kan spelen.

In de puppytijd en puberteit komt je hond in de fase dat hij graag op dingen kauwt. Houdt hiermee rekening wanneer je je hond toch alleen laat spelen met de Kong Wubba. Wellicht is het dan verstandig om andere hondenspeeltjes aan te bieden zoals een kauwbot, kauwstaaf of een snackbal.

Met de Kong Wubba kun je verschillende spelletjes spelen. Tinki.nl heeft hieronder een aantal spelsuggesties op een rijtje gezet.

Heb je een hond wie graag zwemt? De Kong water Wubba is geschikt om waterspelletjes mee te spelen. Door de stroken aan de onderkant heb je een goede grip om het speeltje te kunnen weggooien.

 • Apporteerspelletjes

Een energieke hond zal apporteerspelletjes leuk vinden. En het zal je hond ook moe maken.

De Kong Wubba kun je aan de stroken aan de onderkant vastpakken en weggooien.

Dit spelletje kun je in het bos, het grasveldje om de hoek of in de achtertuin spelen.

Tijdens het spel kun je je hond ook dingen leren zoals de commando’s  ‘zoek’, ‘voor’ of ‘hier’.

Trekspelletjes kun je buiten en binnen spelen met je hond. Niet elke hondenbezitter is een voorstander van trekspelletjes omdat het agressiviteit bij de hond zou kunnen opwekken.

Als je duidelijk bent in wat de grenzen zijn in het spel naar je hond kan een het een spel zijn wat leuk is maar ook de band tussen jou en je hond kan versterken.

Het commando ‘los’ kun je mooi oefenen tijdens dit spelletje. De Kong Wubba is geschikt voor trekspellen met je hond.

Speurspelletjes prikkelen de hersenen en het reukzintuig van je hond. Het is een educatief spel.

Je verstopt de Kong Wubba ergens in huis en je laat je hond zijn speeltje zoeken. Je zult zien dat je hond het leuk vindt dat hij op deze manier wordt uitgedaagd.

Andere speeltjes van Kong Hond

Zoals ook al onder het kopje ‘Een stukje geschiedenis’ staat beschreven heeft Kong keuze uit verschillende speeltjes. Kong staat bekend om zijn stevige rubberen speeltjes. Maar naast rubber gebruikt Kong ook ander stevig materiaal.  Kijk op Tinki.nl welke speeltjes van Kong allemaal te koop zijn.

Voorbeelden van ander Kong speelgoed is;