Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Medicijn honden

Medicijnen voor honden

Vervelende symptomen als gevolg van ziekte of bijvoorbeeld een allergische reactie zijn natuurlijk niet gewenst. Daarom zijn er speciale medicijnen voor honden die er voor zorgen dat je hond weer gezond wordt. Aangezien er zo ontzettend veel tabletjes, pipetjes, sprays en andere medicijnen voor honden zijn, is het belangrijk om eerst de oorzaak van de klachten te achterhalen. Bij de beschrijving van de producten staat vaak al beschreven waarvoor ze gebruikt kunnen worden en welke klachten ze verhelpen. Toch raad Tinki.nl aan om voor de zekerheid toch eerst je dierenarts raadplegen, deze kan zekerheid geven over waar de klachten vandaan komen en hij geeft direct een advies over welke medicijnen de klachten kunnen verhelpen.

Verberg informatie

Lijst
Aantal medicijnen hond gevonden: 115
Sorteer op
Bekijk meer medicijnen hond (nog )

Kopie van shutterstock_110687510 (2).jpgHomeopatische middelen

Deze vorm van honden medicijnen is gebaseerd op het zelfherstel van je hond. Hierbij wordt een zeer kleine hoeveelheid van de ziekteverwekker in het product verwerkt zodat het zelfherstel van je hond deze ziekteverwekkers tegengaat.

Veel voorkomende symptomen en medicijnen voor honden

Er zijn een aantal symptomen die gemakkelijk te herkennen zijn en vaak bij honden voorkomen, een van de meest voorkomende klachten bij honden is jeuk. Als je hond zichzelf vaak krabt en bijt, is de kans groot dat je hond last heeft van jeuk. Een honden medicijn die je hier tegen kunt gebruiken is bijvoorbeeld shampoo tegen jeuk.

Als de jeuk een specifiekere oorzaak heeft, zoals bijvoorbeeld vlooien, zijn hiervoor ook weer speciale medicijnen te verkrijgen, zoals een vlooienband of een vlooienspray.

Klachten van binnenuit kunnen ook goed bestreden worden met honden medicatie, bijvoorbeeld klachten in de gewrichten (o.a.
artrose), hier wordt vaak glucosamine voor honden gebruikt. Dit heeft de functie van een pijnstiller en zorgt ervoor dat je hond zo minimaal mogelijk wordt belast door de artrose.