Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Milbemax ontworming

Milbemax ontworming

Ook voor wormen bij je hond geldt: voorkomen is beter als genezen, en Milbemax ontworming helpt je hierbij! Een A-merk op het gebied van preventie en behandeling bij wormen, dit komt mede door de directe werking in het maag- en darm kanaal van je hond. Deskundigen op het gebied van wormbestrijding voor je hond bevelen aan om minimaal 4x per jaar je hond te ontwormen, op deze manier kun je eventuele worminfecties voorkomen en als je hond al wormen heeft zonder dat je het weet, worden deze ook direct behandeld. 4x Per jaar je hond laten ontwormen is een richtlijn, als je hond extra gevoelig of kwetsbaar is wordt aangeraden om je hond vaker te laten ontwormen.

Beaphar vlooiendruppels.jpgGevolgen van wormen

Wormen zijn gemakkelijk overal op te lopen, als je hond bijvoorbeeld buiten wandelt, maar ook als hij binnen aan het spelen is.

Het is bij honden moeilijk om te constateren wanneer ze last hebben van wormen, want in de meeste gevallen is er aan het uiterlijk niks op te merken. Let daarom ook goed op het gedrag van je hond, als dit anders is als normaal kan het zijn dat je hond last heeft van wormen of misschien wel andere parasieten of misschien heeft hij wel pijn. Milbemax ontworming is gelukkig voor alle honden te gebruiken, zo heb je Milbemax voor grote honden, maar ook Milbemax voor kleine honden  en Milbemax voor pups.

Een aantal veel voorkomende symptomen van wormen zijn:

 • Opgezette buik
 • Gewichtsafname
 • Diarree
 • Braken
 • Irritatie rond de anus

Wormen kunnen naast honden, ook schadelijk zijn voor mensen en kinderen. Specifiek rondwormen, lintwormen en haakwormen kunnen een gevaar vormen. Zo kan een haakworm bijvoorbeeld huidaandoeningen bij mensen veroorzaken.

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 8
Actieve filtersMerk: MilbemaxTe gebruiken bij: Wormen2 Filters
Sorteer op

Soorten wormen

Er zijn een aantal verschillende wormen die bij je hond kunnen voorkomen. Deze wormen hebben elk een andere manier hoe ze kunnen worden opgelopen, en de verschijnselen waarom je besmetting kunt het herkennen verschilt ook per worm.

 • Dworm: Dit zijn de vaakst voorkomende darmwormen bij honden, en vrijwel alle pups zijn hiermee besmet. Deze rondworm is op te lopen door het eten van besmette aarde of een besmet knaagdier zoals de muis. Een aantal verschijnselen waaraan je rondwormen kunt herkennen zijn een doffe vacht, lusteloosheid, een opgezette buik en gewichtsafname. Deze worm is ook schadelijk voor mensen, en dan vooral voor kinderen.
 • Lintworm: Een lintworm leeft in de dunne darm van een hond. Hij veroorzaakt irritatie rond de anus wat als gevolg heeft dat je hond met zijn kont over de grond gaat schuren. Dit is een symptoom die makkelijk te herkennen is, onderneem hierbij dan ook direct actie. De lintworm kan worden overgedragen via vlooien en het eten van besmet afval. Ook deze vorm van wormen is gevaarlijk voor de mens.
 • Zweepworm en Haakworm: Deze 2 soorten wormen voeden zich met het bloed van je hond en ze hebben tot gevolg dat je hond last krijgt van diarree en gewichtsafname. Ze kunnen er zelfs voor zorgen dat je hond aan bloedarmoede gaat leiden. Zweep- en haakwormen zijn ook gevaarlijk voor de mens en kunnen er voor zorgen dat er huidaandoeningen optreden.
 • Longworm: Besmetting met longwormen heeft tot gevolg dat je hond ziekt wordt en veel gaat hoesten. Deze longwormen worden verspreid door vossen en je hond kan ze oplopen via besmette huisslakken en naaktslakken.
 • Hartworm: De verspreiding van hartwormen gaat via muggen. Ze veroorzaken hoest, snelle vermoeidheid na een inspanning en zorgen er voor dat de eetlust van je hond afneemt. In een gevorderd stadium is er zelfs kans dat je hond hieraan overlijdt. 

Hond slaapt.jpgOntwormen voor pups

Pups zijn extra vatbaar voor wormen en mogen vanaf hun 2e levensweek ontwormt worden. Vrijwel alle pups zijn besmet met de rondworm. Gebruik hiertegen Milbemax ontworming voor je pup.


Hond oorreiniger.jpgDosering van Milbemax

Voor een goede werking is het belangrijk dat je een juiste dosering toepast. Milbemax is een product in de vorm van tabletten en is verkrijgbaar in 2 verschillende sterktes: voor kleine honden/puppy’s en voor volwassen honden. Afhankelijk van het gewicht van je hond wordt er een hoeveelheid samengesteld.

Kleine honden/puppy’s
:

 • 0,5 tot 1 kg: een half tabletje
 • 1 tot 5 kg: 1 tabletje
 • 5 tot 10 kg: 2 tabletjes

Volwassen honden:

 • 5 tot 25 kg: een tablet
 • 25 tot 50 kg: 2 tabletten