Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Mopshond knuffel

Mopshond knuffel, een schoothond van formaat

Je hebt een moppie van een hond als je een mopshond in bezit hebt. Het is een klein ras van rond de 30 centimeter hoog. Ze worden oud als het meezit. Een jaar of 15 kunnen ze makkelijk halen. Als ze geen last krijgen van hun ademhaling of hart. Kwalen die helaas een beetje bij het ras lijken te zijn gaan horen. De mopshonden zijn knuffels. Van oudsher werden ze door boeddhistische monniken gefokt, ook al als schoothond. De monniken geloofden dat de ziel van de baas van de mopshond na zijn dood in de hond zou trekken. En dus werden de hondjes grootscheeps verwend, vertroeteld en geknuffeld. Via de VOC schepen kwamen de mopsen in Nederland terecht waar vooral leden van het huis van Oranje groot fan waren van de hondjes.

Oogdruppels hond.jpgKnuffel mopshond, goedgeluimd keffertje

Je mopshond wil overal mee naar toe, wil bij je blijven en houdt van aandacht. Het vriendelijke hondje staat zijn mannetje en laat zich niet snel van zijn plannen afbrengen. Een grappige karaktereigenschap. Helemaal passend bij een erg grappig hondje. De korte neus, die altijd zwart hoort te zijn, onder de grote, ronde ogen maken van je moppie een aandoenlijk hondje. De diepe frons in het voorhoofd laat hem wat zorgelijk kijken. Maar als je goed op de guitige, korte krulstaart let dan zal je zien dat hij over het algemeen vooral blij en vrolijk is. En waaks. Hij zal je elke indringer met luid gekef aanmelden.

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 0
Actieve filtersAfbeelding van ras: Mopshond
Sorteer opWij hebben geen Mopshond knuffel kunnen vinden.

Probeer uw filters minder specifiek te maken. Of herstel alle filters door op 'Filters herstellen' te klikken.

Mopshond knuffel, een attractie op zich

Waar haal je een mopshond knuffel? Op de kermis. De kleine, gladharige hondjes hebben een ideaal uiterlijk om een hele aantrekkelijke knuffel te zijn. Zijn vacht kan de kleur hebben van zilver, abrikoos of helemaal zwart. Vooral het abrikoos was bij het huis van Oranje erg in trek vroeger, omdat het de kleur van hun familie vertegenwoordigde. Je haalt een hebbeding met koninklijke allure in huis met zo'n knuffel. Het principe van grijpautomaat op een doorsnee kermis is dan weer iets minder koninklijk misschien. Maar het geeft wel aan dat de hondjes populair zijn. Een moppie is toppie.