Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Muilkorf/snuitje

Muilkorf hond

De reden waarom je voor je hond een muilkorf wil, kan erg uiteenlopen. Dit kan liggen aan de reden waarom je graag gebruik wil maken van een muilkorf, want deze helpt goed tegen bijvoorbeeld, bijten en het eten van de ontlasting. Daarnaast zijn er nog meer redenen waarom een muilkorf erg geschikt kan zijn voor jouw hond. Voor het aanschaffen van een muilkorf is het belangrijk dat je je goed bewust bent van de manier hoe je je hond kunt aanleren om een muilkorf te dragen, en daarnaast is ook de functie belangrijk om te weten. Zo kun je nagaan of het gebruik van een muilkorf wel geschikt is voor jouw hond. Wanneer je hond regelmatig een muilkorf om heeft hoef je niet bang te zijn dat dit nadelig is voor bijvoorbeeld zijn ademhaling of zijn mogelijkheid om te drinken. Je hond kan namelijk prima drinken, uit je hand eten en ook het ademhalen gaat zonder moeite in combinatie met een muilkorf.

muilkorf hond

Wanneer gebruik je een muilkorf?

Het gebruik van een muilkorf kan in meerdere gevallen een goede uitkomst bieden. Veel mensen vinden het aanzicht van een muilkorf niet erg positief, en vaak houden deze mensen ook liever een stukje afstand van de hond. Dit is eigenlijk niet nodig, want een muilkorf zorgt er juist voor dat je hond bijvoorbeeld niet bijt. Daarnaast is de eigenaar van de hond juist goed bezig wanneer hij er voor kiest om zijn hond een muilkorf om te doen. Het baasje neemt dan juist verantwoordelijkheid, en je hoeft zeker niet uit de buurt te blijven van een hond die een muilkorf draagt.

Naast dat een muilkorf ongewenst bijten tegen gaat, zijn er natuurlijk nog meer functies van een muilkorf. Zo is een muilkorf ook ideaal wanneer je hond een bezoekje heeft gehad aan de dierenarts, en medicijnen gebruikt waarbij hij meer kan gaan bijten. Wanneer hij bijvoorbeeld pijn heeft aan de tanden of iets in de bek, kan het zijn dat je hond overal in wil gaan bijten. Dit is te voorkomen door middel van een muilkorf, vandaar dat een dierenarts regelmatig aanraad om een muilkorf te gebruiken wanneer je hond graag wil gaan bijten.

Een andere reden om te kiezen voor het gebruik van een muilkorf tijdens het uitlaten van je hond, is wanneer je hond zijn eigen ontlasting, of de ontlasting van andere honden eet. Dit kan door gebruik van een muilkorf gemakkelijk worden voorkomen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je hond aan de ontlasting van zichzelf, of van andere honden zit. Gelukkig kan je hond dit niet meer doen wanneer hij een muilkorf draagt, een gemakkelijke oplossing dus!

Verberg informatie

Lijst
Aantal muilkorf/snuitje gevonden: 135
Sorteer op
Bekijk meer muilkorf/snuitje (nog )

Aanleren + omdoen van een muilkorf

Zoals hierboven al in het kort staat beschreven zal niet iedere hond even gemakkelijk kunnen wennen aan het dragen van een muilkorf. Het is daarom belangrijk dat je zeker ruim te tijd neemt om dit je hond aan te leren. Dit kun je doen door te werken in stapjes. Laat je hond eerst eens snuffelen aan de muilkorf, en geef hem een beloning wanneer hij dit doet. Wanneer je dit doet zal de hond de muilkorf in verband leggen met iets positiefs: bijvoorbeeld een snoepje als beloning. Vervolgens kun je dit stapsgewijs steeds iets meer opbouwen. Laat de hond de muilkorf eerst eens een tijdje thuis dragen zodat hij er rustig aan kan wennen. Als je hond hier goed op reageert kun je eens een klein stukje gaan wandelen met de muilkorf. Nogmaals: bouw dit rustig op voor het beste resultaat.

Daarnaast is het belangrijk dat je de hond niet alleen laat wanneer hij een muilkorf draagt. Houd hem goed in de gaten want anders kan het zijn dat hij met de muilkorf achter objecten blijft haken.

Ook is het zeker aan te raden om regelmatig je hond te controleren op druk en schuurplekken.

Wanneer je hond regelmatig een muilkorf om heeft hoef je niet bang te zijn dat dit nadelig is voor bijvoorbeeld zijn ademhaling of zijn mogelijkheid om te drinken. Je hond kan namelijk prima drinken, uit je hand eten en ook het ademhalen gaat zonder moeite in combinatie met een muilkorf.

Andere aandachtspunten bij gebruik van een muilkorf

Let er bij het aanschaffen van een muilkorf voor je hond goed op dat deze de juiste maat heeft. Niets is vervelender voor je hond dan een te kleine of een te grote muilkorf. Wanneer de muilkorf te klein is zal deze knellen en dit is alles behalve comfortabel. En daar tegenover staat dat een te grote muilkorf niet goed zal aansluiten, en dit heeft als gevolg dat het zicht van je hond minder is, en ook zal de functionaliteit van de muilkorf niet optimaal zijn.