Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Nagelschaar hond

Nagelschaar hond

Het knippen van de nagels van je hond met een nagelschaar is niet het leukste klusje, maar wel erg belangrijk. Het is voor je hond erg vervelend als zijn nagels te lang zijn. Hiervoor zijn er speciale nagelscharen voor honden, deze zijn makkelijk in gebruik en het knippen van de nagels van je hond wordt hierdoor een stuk eenvoudiger.

Hondenhoodie1.jpgWanneer zijn de nagels van je hond te lang?

De stelregel die je hiervoor het best kunt aanhouden is de volgende: als je hond in rechte stand staat, mogen de nagels de grond niet raken en daarnaast mogen de tenen ook niet scheef of omhoog staan. Als dit wel het geval is kun je gerust zeggen dat de nagels van je hond te lang zijn en geknipt moeten worden met een nagelschaar voor honden.

 

clicker.jpgHoe te werk gaan met een honden nagelschaar

Als eerst is het belangrijk dat de nagelschaar een goede grootte heeft en scherp is. Voor grote honden wordt een guillotine nagelknipper gebruikt, en voor kleine honden kan een gewone honden nagelschaar worden gebruikt.

Het is aan te raden om je hond eerst te laten wennen aan het gevoel dat er iemand aan zijn poten zit, dit zal het knippen makkelijker maken. Start hier zo vroeg mogelijk mee, het liefst vanaf pups af aan.

Verberg informatie

Lijst
Aantal honden nagelschaar gevonden: 55
Sorteer op