Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Oorreiniger hond

Oorreiniger hond

Het komt bij honden regelmatig voor dat de oorschelp een nare en onaangename lucht verspreidt, dit kan een gevolg zijn van een ontsteking in het oor. Andere symptomen die optreden bij een oorontsteking zijn het schudden met de kop, piepen bij aanraking van het oor, veel oorsmeer of pus aan de binnenkant van de gehoorgang en/of oorschelp en eventueel kan je hond slechter gaan horen. Om deze ontsteking te remmen en te verhelpen moet je de oren van je hond goed reinigen, dit kun je doen door middel van een oorreiniger voor je hond. Let op: het is niet de bedoeling dat je je hond preventief gaat beschermen tegen het krijgen van oorontsteking. Als je hond geen last heeft van zijn oren is het gebruik van oorreiniger niet nodig.

Verberg informatie

Lijst
Aantal oorreiniging honden gevonden: 48
Sorteer op

Hond oorreiniger.jpgDe juiste behandeling

Er zijn meerdere honden oorreinigers die kunnen helpen bij het bestrijden van een ontsteking in het oor, het is belangrijk om te weten wat de oorzaak van de ontsteking is om het juiste product te kiezen voor de behandeling.

  • Zalven: deze zijn er in veel verschillende varianten, ze bestrijden bacteriën, gisten, mijten en zorgen ervoor dat de eventuele roodheid in het oor afneemt, deze honden oorreiniger wordt het vaakst gebruikt vanwege de gemakkelijke gebruikswijze en het snelle resultaat.
  • Pijnstillers: Worden zoals wellicht bekend gebruikt om de pijn van een oorontsteking te laten afnemen.
  • Spot-on: dit zijn druppels die gegeven kunnen worden door middel van een pipet, op deze manier worden parasieten zoals vlooien en mijten tegen gegaan. Deze anti mijt- en vlooiendruppels wordt gebruikt als de oorzaak van de ontsteking bij de vacht van je hond ligt.
  • Vaccinatie: dit is een niet veel voorkomende optie en wordt eigenlijk alleen gebruikt als andere behandelingen geen effect hebben. Benader hiervoor je dierenarts en overleg samen met de arts of dit een optie kan zijn als behandeling voor je hond.