Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Pijnstiller hond

Pijnstiller hond

Net zoals zijn baasje kan een hond last hebben van pijn. Het is een fabel dat honden een hogere pijngrens hebben dan mensen, het verschil zit het hem in het tonen van de pijn. Honden laten niet zo snel of vrijwel nauwelijks merken dat ze pijn hebben. Het is daarom belangrijk dat je zelf inschat of je hond wel of geen pijn lijdt, en als dit wel het geval is kun je de pijn bestrijden met een pijnstiller voor je hond.

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 884
Sorteer op
Bekijk meer (nog )

Pijnstiller voor hond.pngChronische pijn

Deze vorm van pijn komt vaak voor bij aandoeningen in de gewrichten. Denk hierbij aan artrose of heupdysplasie. Vaak wordt deze pijn geleidelijk ontwikkeld en de hond zal hierbij geen pijn laten zien door middel van janken of piepen. Als je vermoedt dat je hond last heeft van chronische pijn let dan is op of je hond één of meerdere van deze symptomen vertoont:

  • je hond is rustiger als normaal
  • lusteloos tijdens het uitlaten
  • veel sneller moe als gewoonlijk
  • loopt stijfjes en licht kreupel
  • smakt met zijn mond
  • komt moeilijk uit zijn mand
  • heeft moeite met traplopen

Niet alle symptomen hoeven direct voor te komen, om het zekere voor het onzekere te nemen raad Tinki.nl aan om zeker actie te ondernemen als je hond één of meerdere van de bovenstaande symptomen vertoont. Pijnstillers kunnen er voor zorgen dat de pijn bij je hond minder wordt, en dat de symptomen afnemen.  Zo kan bijvoorbeeld glucosamine goed worden gebruikt als je hond last heeft van artrose.

Pijnstillers voor hond.pngAcute pijn

Het ontstaan van acute pijn komt vaak door een ongeluk, bijvoorbeeld als je hond wordt gebeten door een andere hond of als je hond van de trap valt. Het kan ook door een kleiner ongeluk komen, bijvoorbeeld als je hond wordt gebeten door een vlo of als je hond in een glasscherf is gaan staan. Om voor acute pijn de juiste pijnstiller te vinden voor je hond is het belangrijk om te weten wat de oorzaak van de pijn is. Het kan zijn dat hiervoor een bezoek aan de dierenarts nodig is, deze kan je dan direct adviseren over de juiste pijnstiller voor je hond