Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Puppyshampoo

Puppy shampoo

Puppy’s zijn vaak erg actief, ze zijn dol op spelen en wandelen en de kans dat ze daardoor vies worden is erg groot. Het is daarom zeer belangrijk om je puppy goed te verzorgen en regelmatig te wassen zodat al het vuil van de vacht van je hond verdwijnt. Een speciale puppy shampoo is hier de ultieme uitkomst voor. Let op, je moet je hond niet te vaak wassen want dit kan er voor zorgen dat de huid uitdroogt. Daarnaast kan de natuurlijke vetlaag van je puppy’s huid worden verwijdert als je hem te vaak wast. Het is belangrijk dat deze vetlaag in tact blijft want deze beschermt je pup tegen uitdroging en infecties, daarnaast maakt deze vetlaag de huid ook waterdicht. Oftewel: je puppy te vaak wassen is niet goed voor zijn weerstand.

Wat maakt nou het verschil tussen een gewone shampoo voor honden, en een puppy shampoo? Een puppy shampoo heeft een lagere PH-waarde en is extra mild om irritaties te voorkomen. Met een te hoge PH-waarde zal de huid van je hond eerder aangetast raken. Ondanks dat de shampoo mild is zorgt deze er toch voor dat al het vuil verdwijnt. Gebruik hiervoor altijd lauw tot warm water! Als een hond nat wordt, daalt de lichaamstemperatuur snel en daarom wordt er streng op gewezen dat het water niet te koud mag zijn. De naam geeft al aan dat deze shampoo bedoelt is voor puppy’s, maar volwassen honden met een (extreem) gevoelige huid kunnen ook goed gewassen worden met een puppy shampoo. De milde formule van een puppy shampoo zorgt ervoor dat zelfs een hond met een gevoelige huid geen huidirritaties oploopt.

Beaphar vlooiendruppels honden.jpgPuppylucht

Elke puppy draagt een zogenaamde ‘puppylucht’ met zich mee. Deze lucht beschermt de puppy’s tegen andere grote en volwassen honden. Belangrijk om te weten is dat als je je pup wast, zijn puppylucht daarna zo goed als weg is. Dat houdt dus in dat als je je pup wast, je goed moet opletten voor het gedrag van andere honden. Probeer daarom het wassen van je pup met puppy shampoo zo lang mogelijk uit te stellen. Vaak wil het borstelen van je pup met een hondenborstel ook al voldoende vuil uit de vacht halen, waarnaar het wassen eigenlijk al niet meer nodig is. Op deze manier kun je de puppylucht van je puppy zo lang mogelijk behouden en zal het vacht van je puppy een betere conditie behouden.

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 326
Actieve filtersLeeftijdsfase: Puppy (2-9 maanden)1 Filters
Sorteer op
Bekijk meer (nog )

 

Shampoo puppy.jpgTips voor bij het wassen

Bij het wassen van een puppy zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Het is ten eerste belangrijk dat je je puppy vooraf grondig borstelt met een hondenborstel zodat alle klitten maar ook eventueel vuil uit het vacht zijn gekamd. Wanneer je dit niet zal doen bij je puppy is de kans groot dat niet al het vuil uit de vacht gaat tijdens het wassen, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ook kan het helpen om een badmat te gebruiken als je je puppy in een badkuip wast. Hierdoor kan je puppy niet uitglijden in de gladde badkuip of wastafel en daardoor zal het wassen een stuk soepeler verlopen. Meestal zal een hond het als niet prettig ervaren als hij gewassen wordt op een gladde ondergrond, daarom is een antislip badmat hiervoor de ideale oplossing.

Daarnaast is het is ook erg belangrijk dat je goed oplet dat er geen honden shampoo in de ogen van je puppy komt. Zelf vind je het waarschijnlijk ook niet fijn als je shampoo in je ogen krijgt en dit geldt natuurlijk net zo goed voor je puppy! Als dit toch gebeurd is het belangrijk dat je de puppy shampoo direct goed uitspoelt uit de ogen van je puppy om de irritatie in de ogen te verminderen.

Hondenkleding.jpgGebruiksaanwijzing van puppy shampoo:

Zoals bij de tips hierboven al staat beschreven is het belangrijk om je puppy eerst goed te borstelen, zodat je zeker weet dat bij het wassen al het vuil uit de vacht gaat. Vervolgens kun je de vacht nat maken met lauw tot warm water. Waarom lauw of warm water vraag je je af? Dit is omdat de lichaamstemperatuur van een hond erg snel daalt als hij nat wordt. Het is daarom van belang dat je niet te koud water gebruikt maar ook  zeker niet te warm want dan kan de huid van je puppy net zoals bij mensen verbranden.  Wanneer je zeker wilt weten of de temperatuur van het water niet te warm of te koud is kan je dit testen door het water vooraf te voelen met bijvoorbeeld je pols.Als de vacht van je puppy nat is kun je beginnen met het zorgvuldig inmasseren van de puppy shampoo tot het schuimt. Vervolgens laat je het ongeveer 2 a 3 minuten intrekken en aansluitend spoel je dit heel goed en zorgvuldig uit. Het is van belang dat je daarna de vacht grondig afdroogt met een handdoek en hierna kun je je hond aan de lucht verder laten drogen.