Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Riemen en halsbanden

Hondenriemen en halsbanden

Het is verplicht in Nederland om je hond aan te lijnen wanneer je hem gaat uitlaten, dit heeft te maken met de veiligheid. De 2 belangrijkste benodigdheden om je hond uit te laten zijn een hondenriem en halsband. Het aanbod van hondenriemen en halsbanden is erg breed en diep, en zo zal er zeker een geschikte halsband en hondenriem voor jouw hond te vinden zijn! Of je nu opzoek bent naar een opvallende, of een juist wat simpelere hondenriem of halsband. Beide zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, types en kleuren.

hondenhalsband.jpg

Verschillende typen hondenriemen

Naast de simpele hondenlijnen die vrijwel bij iedereen wel bekend zijn, zijn er ook hondenriemen met een speciale functie waarmee zij zich onderscheiden.

Zo heb je bijvoorbeeld een hondenriem tegen trekken, deze is ideaal te gebruiken wanneer je hond tijdens het uitlaten vaak aan de riem trekt. Dit is natuurlijk erg vervelend en daarnaast is het ook meer dan begrijpelijk dat je hier graag van af komt! Dankzij deze hondenriem zal het trekken zeker afnemen. Een andere optie om te gebruiken wanneer je hond aan de riem trekt, is een elastische hondenriem. Wanneer je hond aan de riem trekt tijdens het wandelen, zal door de elasticiteit van de hondenriem de stoot minder hard aankomen.

Een ander type hondenriem is een hondenriem met led verlichting. Hiermee zijn je hond en jij in het donker goed zichtbaar! En zo kun je ook ’s avonds je hond veilig uitlaten. Tevens is deze hondenriem ook ideaal te gebruiken wanneer het buiten mistig weer is. In dit geval is het zicht buiten namelijk ook niet zo goed en een hondenriem met led verlichting zorgt er dan voor dat je beter zichtbaar bent.

Daarnaast zijn er ook speciale hondenriemen gemaakt waarmee je 2 honden tegelijk kunt uitlaten aan 1 riem. Deze zogenoemde dubbele hondenriem maakt het uitlaten van 2 honden tegelijk een stuk gemakkelijk. Doordat je met deze hondenriem maar 1 handvat vast hoeft te houden is dit gebruiksvriendelijker dan wanneer je 2 aparte hondenriemen moet vasthouden.

Tevens zijn er ook speciale hondenriemen verkrijgbaar voor tijdens het hardlopen. Deze hardloopriemen zorgen er voor dat je je handen tijdens het wandelen vrij hebt. Zodat je je goed kunt concentreren op het hardlopen. De heup riem is gemaakt van een zacht materiaal, zodat deze comfortabel zit, en tevens is hij ook op meerdere maten verstelbaar.

Heb je een puppy en ben je voor hem opzoek naar een hondenriem? Op Tinki.nl vind je veel verschillende types puppyriemen waarmee je prima je puppy kunt uitlaten.

Al deze verschillende soorten hondenriemen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, van rood tot geel en van oranje tot paars. Je favoriete kleur zal er zeker tussen zitten! Ook wanneer je voorkeur uitgaat naar een hondenriem met een patroon zit je zeker goed! Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hondenriem met de naam van je hond erop. Dit is erg persoonlijk en origineel!

Merken hondenriemen

Naast de verschillende types hondenriemen zijn er ook allerlei verschillende soorten merken verkrijgbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het merk Flexi, bekend van de rolriemen. Of bijvoorbeeld een jachtlijn van het merk Hunter. Daarnaast zijn een aantal grote merken die hondenriemen verkopen bijvoorbeeld K9, Gentle leader en Karlie. Elk van deze hondenriemen onderscheidt zich met een bepaalde factor. Neem dus zeker eens een kijkje tussen deze verschillende hondenriemen. Zit hier nog geen geschikt merk tussen? Overweeg dan eens een hondenriem van Easy walker of U-lead.

Wellicht zijn deze hondenriemen wel geschikt voor jouw hond!

Verberg informatie

Lijst
Aantal riemen en halsbanden gevonden: 10397
Sorteer op
Bekijk meer riemen en halsbanden (nog )

trainings halsband hond.jpg

Verschillende types honden halsbanden

Naast de verschillende hondenriemen is er ook een breed en diep aanbod aan halsbanden, waarvan een groot deel hiervan ook weer verschillende functies heeft. Zo heb je bijvoorbeeld een blafband, hiermee kun je het blaffen van je hond beter onder controle houden. Door middel van statische schokken op verschillende niveaus kun je je hond bij overmatig blaffen zo’n schok geven. Met deze elektrische halsband leert je hond dat het blaffen niet gewenst is en daardoor zal het blaffen met deze halsband sterk afnemen.

Een andere optie als halsband voor je hond, die ideaal ’s avonds en met slecht weer (mist) te gebruiken is, is een lichtgevende halsband. Hiermee zijn je hond en jij goed zichtbaar voor andere mensen. Daarnaast is er ook de optie om te kiezen voor een reflecterende halsband. Wanneer er licht op de halsband wordt geschenen zal deze oplichten en reflecteren. Zo kunnen bijvoorbeeld fietsers of autogebruikers je hond zeker zien wanneer het ’s avonds donker is.

Ben je voor je puppy opzoek naar een geschikte halsband? Het aanbod van Tinki.nl heeft zeker een geschikte halsband voor jouw puppy! Welke kleur je ook zoekt, al deze verschillende halsbanden zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren en patronen.