Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Sliphalsband

Sliphalsband hond

Herken je je in het volgende? Je bent lekker buiten met je hond aan het wandelen, maar je hond trekt constant aan de hondenriem omdat hij bijvoorbeeld iets interessants ziet.

Dit is natuurlijk erg vervelend want je wil gewoon buiten kunnen wandelen met je hond zonder steeds inspanning te moeten geven om je hond netjes naast je te laten lopen.

Om je hierbij te helpen zou je gebruik kunnen maken van een sliphalsband. Dit is een halsband die er voor zorgt dat je hond minder of zelfs niet meer aan de riem trekt. Een sliphalsband heeft een uniek systeem waardoor je hond het trekken aan de riem snel afleert.

sliphalsband.jpgHoe werkt een sliphalsband precies?

De werking van een sliphalsband is eigenlijk heel erg simpel. Het is een halsband die net als elke doorsnee halsband om de hals van je hond gaat. Het grote verschil tussen een sliphalsband en een doorsnee honden halsband, is dat deze sliphalsband zich continue verstelt. Wanneer je hond aan de riem trekt zal de sliphalsband kleiner worden, wat gaat irriteren bij je hond. Dankzij deze irritatie zal je hond stoppen met het trekken aan de riem want dit is voor hem geen prettig gevoel. Na verloop van tijd zal je hond het trekken aan de riem, en de irritatie van de sliphalsband met elkaar in contact brengen. Op die manier leert je hond dat het trekken aan de hondenlijnen niet wordt gewaardeerd door zijn baasje. Wanneer je hond het trekken aan de lijn heeft afgeleerd, is het dragen van een sliphalsband ook niet meer nodig. Wanneer je je hond wil corrigeren zal je hem straffen door de sliphalsband, terwijl hij misschien niet eens aan de hondenriem heeft getrokken. En dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Verberg informatie

Lijst
Aantal sliphalsband gevonden: 176
Sorteer op
Bekijk meer sliphalsband (nog )

Waarom trekt mijn hond aan de riem?

De voornaamste reden dat je hond aan de riem trekt, is omdat hij dit simpelweg zo heeft geleerd. Wanneer je met je pup voor het eerst buiten gaat wandelen, is het belangrijk dat je dit direct goed aanleert. Wanneer je puppy voor het eerst buiten komt, is alles nieuw voor hem. Het is daarom niet zo gek dat je hond graag alles wil onderzoeken en dat hij alles interessant vind. Je puppy wil waarschijnlijk overal aan snuffelen en alles even van dichtbij bekijken, en in een opwelling kan het zijn dat je hond met al zijn enthousiasme aan de riem gaat trekken om zo snel mogelijk te reageren op alle leuke dingen die hij ziet. Dit is het moment waarop het vaak fout gaat. Je moet op dit moment als baasje direct ingrijpen, en je hond leren dat het niet gewenst is dat hij aan de riem trekt. Hoe spannend, leuk en nieuw alles ook is voor je hond, wanneer je op dit moment niet direct aanleert dat hij niet aan de riem mag trekken zal hij dit in de opeenvolgende jaren ook blijven doen.

Vandaar dat een sliphalsband je misschien een uitkomst kan bieden wanneer dit is misgegaan bij de opvoeding van je puppy.

Diverse types slip halsbanden

Naast een sliphalsband, zijn er ook andere halsbanden verkrijgbaar die meewerken aan het tegengaan van het trekken aan de hondenriem. Deze trainingshalsbanden helpen je bij het leren aan je hond dat hij niet mag trekken aan de riem, maar netjes naast je blijft lopen.

Een van deze andere sliphalsbanden is een slipketting. De functie van een slipketting en een sliphalsband komt overeen, maar het grote verschil zit hem in het materiaal waarvan deze halsbanden zijn gemaakt. Zo is een sliphalsband gemaakt van een materiaal zoals nylon of leer. En een slipketting bestaat uit zijn geheel uit een ketting. Dit heeft een compleet andere uitstraling maar beide dragen bij aan het tegengaan van het trekken aan de riem.

Naast de slipketting zijn er ook half slip halsbanden. Deze halsband is eigenlijk een combinatie van een slipketting en een sliphalsband. Deze bestaat namelijk voor een deel uit een halsband van nylon of leer, en voor de andere helft uit een ketting. Wat deze halsband onderscheidend maakt is dat deze maar tot een bepaalde afmeting kleiner kan worden. Zo kun je zelf bepalen in hoeverre de halsband bij je hond mag irriteren.