Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Slipketting

Slipketting

Vind je het ook zo vervelend wanneer je hond steeds aan de riem trekt, en wil je hier graag zo snel mogelijk van af? Dan is een slipketting misschien een goed hulpmiddel om je hierbij te helpen. Tinki.nl wil graag direct de nadruk leggen op het feit dat dit een hulpmiddel is. Wanneer je hond dus niet aan de riem trekt, of wanneer je hond na het gebruik van een slipketting gestopt is met het trekken aan de riem, raden wij sterk aan om met het gebruik van de slipketting te stoppen, en deze niet (meer) te gebruiken. Dit komt omdat een slipketting een methode is waarmee je je hond straft bij slecht gedrag (trekken aan de riem). Wanneer je hond dit gedrag niet, of niet meer vertoont is het gebruik van een slipketting dus overbodig. In dat geval zal je je hond straffen wanneer jij zelf aan de riem trekt, en dat is natuurlijk nergens voor nodig en kan juist averechts werken.

Hoe komt het dat mijn hond aan de riem trekt?

Wanneer je hond aan de riem trekt, kan dit door meerdere dingen komen. Tijdens het wandelen met de hond wil je natuurlijk het liefst dat hij netjes naast je loopt, niet trekt aan de riem, en gehoorzaam is wanneer je hem bijvoorbeeld zegt te stoppen, of wanneer je hem laat zitten als je aan een drukke weg staat.

De voornaamste reden waarom honden aan de riem trekken, is omdat zij dit als pup hebben aangeleerd. Wanneer je je hond aan de lijn leert te lopen wordt dit gedaan wanneer hij nog een puppy is. Voor een puppy is alles leuk, nieuw en interessant buiten, vandaar dat een puppy overal graag wil rondkijken en rondsnuffelen. Als baasje van een puppy laat je dit al snel toe, want wanneer je hond nieuwsgierig is naar andere honden denk je al snel, “hé wat goed! Mijn puppy is sociaal bezig” en wanneer je hond dan een ruk aan de riem geeft vergeef je je hond dit al snel, omdat dit alles voor je hond nog nieuw is, en je denkt dat hij dit simpelweg nog moet leren. En dit is dus het punt waar het allemaal mis gaat. Je moet je puppy direct vanaf het begin goed aanleren dat trekken aan de riem niet gewenst is, om welke reden dan ook. Wanneer dit niet wordt gedaan van pups af aan, is een slipketting een goede oplossing om je hond alsnog af te leren om aan de riem te trekken.

 

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 11
Actieve filtersType halsbanden: Ketting1 Filters
Sorteer op

Hondenriemen die het trekken tegengaan

Wanneer je het trekken aan de riem bij je hond wil tegengaan, zijn er naast halsbanden nog meer hulpmiddelen die je hierbij kunnen helpen. Zo zijn er ook verschillende hondenriemen verkrijgbaar die als functie hebben om je hond ongewenst gedrag af te leren, en het trekken aan de riem valt hier natuurlijk ook onder. Een hondenriem tegen trekken is te gebruiken in combinatie met een normale doorsnee honden halsband. Neem bijvoorbeeld een elastische hondenriem: dankzij deze hondenriem heb je meer tijd om te reageren op het getrek op de riem, zo heb je ook meer tijd om te voorkomen dat je toegeeft aan het trekken, en zo kun je je hond afleren om dit gedrag te blijven vertonen.

Wanneer je een slipketting geen geschikte optie voor jou hond vind, zijn er gelukkig nog meer honden accessoires waarmee je het trekken aan de riem kunt tegengaan.  Zo zal je vast en zeker een geschikte slipketting, of andere accessoire vinden, die perfect aansluit bij de wensen van jou en je hond.