Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Tondeuse hond

Tondeuse hond

Bij de verzorging van je hond hoort natuurlijk een hondentondeuse bij. Veel mensen met een hond proberen geld te besparen door bezoekjes aan de hondensalon uit te stellen en hun eigen hond in eigen handen te nemen. Honden die wat verzorging nodig hebben, weet dat je met een gewone schaar niet ver komt. Een scheerapparaat of hondentondeuse is dan handig naast de aanschaf van een schaar. Met een hondentondeuse kom je beter door de langharige haren en scheer je de juiste lengte. Bovendien gaat het makkelijker en sneller dan knippen.

Tondeuse hond.jpgHonden trimmen

 • Scheren en knippen: deze methode wordt veel gebruikt bij kroesvachten (bv. Poedels en Doodles). Ze worden geschoren of met een rechte schaar in model gebracht.
 • Effileren: met deze methode wordt bedoeld dat de vacht van je hond met een uitdunschaar op een natuurlijke manier wordt uitgedund of ingekort. Deze methode zou je kunnen gebruiken bij Maltezers en Spaniels.
 • Plukken: hierbij wordt bedoeld dat de bovenste dode haarlaag met de vingers of plukmes wordt verwijderd, zodat de nieuwe vacht zich optimaal weer kan ontwikkelen. Deze methode zou je kunnen gebruiken bij een ruwharige teckel of een ruwharige jack Russel. Waarom niet scheren? Omdat het oude haar dient te worden verwijderd om jeukklachten te voorkomen en met scheren laat je de oude vacht zitten en maak je het dus niet korter.
 • Ontwollen: dit werkt eigenlijk in principe hetzelfde als plukken, alleen wordt nu de ondervacht verwijderd. Deze methode zou je kunnen gebruiken bij een Golden Retriever of een Labrador.

Bij kruisingen kun je de bovenstaande behandelmethoden combineren. Dit wordt tevens vaak ook gedaan.

Na dat je je hond hebt geschoren kent het veel voordelen, voordelen van trimmen zijn:

 • Je hond ziet er een stuk verzorgder uit en is makkelijker te onderhouden.
 • Je hond zit er een stuk prettiger door in zijn vel. Hij heeft geen jeuk, klitten of parasieten meer.
 • Weinig tot geen last van haaruitval in huis.

Wil je toch liever niet dat je hond getrimd wordt, maar wil je wel dat hij er goed verzorgd uitziet? Wij geven je een paar voorbeelden om je hond weer een oppepper te geven:

 • Was je hond regelmatig met shampoo en conditioner: hierdoor verhaart je hond sneller en beter, is je hond makkelijker te borstelen en te kammen en daarnaast ruikt hij weer heerlijk fris!
 • Borstel je hond ook regelmatig met een speciale hondenborstel om klitten te voorkomen.
 • Hond gewassen? Zorg dat je hond goed afdroogt wordt met een hondenhanddoek. Gebruik een föhn of een waterblazer om hem droog te föhnen. Borstel hem tussendoor ook goed en zorg dat alle klitten eruit zijn.

Verberg informatie

Lijst
Aantal tondeuse hond gevonden: 104
Sorteer op
Bekijk meer tondeuse hond

Hondentondeuse.jpgHondentondeuse of een hondentrimmer?

Om verwarring te voorkomen leggen we uit wat het verschil is tussen een hondentondeuse en een hondentrimmer. Een hondentrimmer is bedoeld voor de haartjes uit de oren, rond de oogjes en om kleine puntjes bij te werken. Het is met een hondentrimmer absoluut niet de bedoeling om je hele hond mee te scheren. Om je hele hond te scheren bestaat er een hondentondeuse. Een professionele tondeuse voor honden heeft een sterke motor en is de mogelijkheid om scheerkoppen te verwisselen, zodat je kunt afwisselen. Op deze manier gebruik je de juiste scheerkop voor het type vacht van je hond die je wilt scheren. Goede aangeraden professionele hondentondeuse merken zijn Macrovet, Andis, Moser en Wahl.

Tondeuses hond.jpgLeer zelf je hond scheren

Wil je graag je hond scheren, maar geen idee hoe? Wij geven je een paar instructies en bijpassende benodigdheden voor bij het scheren. Zelf scheren bespaard een hele hoop kosten dan daarentegen een bezoekje te brengen aan de trimsalon.

Benodigdheden:

Nog een paar tips om je te waarschuwen voor dat je gaat scheren:

 • Wees voorzichtig tijdens het scheren als je de borst en de buikzone van je hond scheert. Je kan wondjes veroorzaken.
 • Wordt je hond snel bang? Vraag beter dan aan een assistent om je hond stil te houden wanneer je die scheert.
 • Laat je hond eerst even wennen aan het lawaai voor je hem scheert.
 • Wees oplettend met wat je doet!

Instructies bij het scheren van je hond:

 1. Zorg voor een tafel waar je hond veilig op kan staan. Een assistent bij de hand die je hond hond stevig vast te houden is wel zo handig. Heb je echt niemand die je hierbij kan assisteren, dan kan je hond ook op zijn plaats houden door een tuigje of halsband om te doen en dit met je andere hand vast te pakken.
 2. Gebruik een schaar. Waarvoor? Om de onverzorgde, ruwe haren en klitten te verwijderen. Een elektrisch scheerapparaat zal niet goed trimmen als het haar van je hond vol zit met klitten. Gooi al het overige afval in de vuilniszak.
 3. Borstel de vacht van je hond grondig om alle overige klitten en haarresten te verwijderen.
 4. Zet het messenblok (maat 10) op je toestel. Deze is ideaal en zéér veilig!
 5. Scheer het haar rond de ogen, oren en rond de genitaliën af. Plaats de hondentondeuse of het scheerapparaat op de vacht van je hond en scheer naar boven toe, weg van je hand en naar de ogen. Daarna beweeg je langzaam rond de ooghoeken. Aangeraden is om je scheerapparaat of hondentondeuse parallel met de huid van je hond te houden. Daarna kun je lichtjes de oren op en scheer je het overbodige haar weg. Je kunt hiervoor ook eventueel een hondentrimmer Doe hetzelfde bij de poten van je hond.
 6. Beschik je over een groter messenblok? (formaat 10-wijd), plaats je deze nu op je scheerapparaat. Deze is handiger om de rest van het lichaam van je hond snel even te scheren.
 7. Scheer nu de rest van het haar van je hond af met je toestel. Plaats het apparaat achter de kop van je hond, tegen zijn vacht en beweeg in dezelfde richting van de haarlijn. Het is wel aangeraden om de vacht op 2,50 cm te scheren en niet op de huid, omdat deze bescherming biedt tegen de zon.
 8. Borstel je hond daarna helemaal af en reinig alle benodigdheden. Gooi al het overige haar in de vuilniszak.

Door deze wijze te volgen kun je gemakkelijk je eigen hond scheren.

Er van overtuigd om voortaan zelf te gaan scheren of ben je op zoek naar een hondentondeuse? Tinki.nl vergelijkt alle hondentondeuses voor je op een rij! Vindt de beste, professionele hondentondeuse voor de laagste prijs op Tinki.nl!