Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Trainingshalsbanden

Trainingshalsband

Er zijn verschillende manieren en hulpmiddelen om te gebruiken bij de opvoeding van je hond. Eén hulpmiddel daarvoor is een trainingshalsband voor je hond. De meningen zijn verdeeld over deze opvoedmethode. Het is aan jou om te beslissen wat het beste is voor je hond en welke opvoedmethode het beste bij jullie aansluit. Het is bijvoorbeeld niet te bedoeling om je hond een trainingshalsband om te doen terwijl je hem tijdens het uitlaten ook aan de hondenriem hebt. Dit is geen goede methode om je hond dingen te verbieden om bepaalde acties te ondernemen tijdens het uitlaten. Wanneer je tijdens het uitlaten problemen hebt met je hond, bijvoorbeeld omdat hij vaak aan de riem trekt. Dan zijn hiervoor speciale hondenriemen tegen trekken. Deze methode is veel effectiever en ook meer doelgericht.

trainingshalsband voor hond.jpgTrainingsband voor je hond? Laat je goed informeren

Ben je nog aan het twijfelen over wat het beste bij je hond of puppy past? Je kunt hiervoor informatie halen uit verschillende boeken, maar ook op internet is genoeg te vinden, denk hierbij aan: een honden opvoed boek, of een hondenforum. In een honden of puppy opvoedboek kun je je goed verdiepen in bepaalde feiten, en op een hondenforum kun je lezen wat andere hondenbezitters vinden van een trainingshalsband, en wat hun ervaringen hiermee zijn. Daarnaast kun je voor vragen ook altijd terecht bij de trainer van een hondentrainingsschool. Ook staat er op Tinki.nl een artikel in onze kennisbank betreft de opvoeding van een hond. Lees dit ook zeker eens door! Kortom: het is belangrijk om vooraf te bepalen met welk doel je een trainingsband voor je hond wil aanschaffen, zodat je goed kunt nagaan of een trainingshalsband effectief is voor hetgeen jij hem wil gaan gebruiken.

Waarvoor heb je een trainingshalsband nodig?

Een trainingsband zorgt ervoor dat het gedrag van je hond onderbroken wordt. Hierbij kun je denken aan wanneer je hond achter een konijn aanzit. Het seintje van de trainingshalsband zorgt ervoor dat je hond onderbroken wordt in zijn gedrag wanneer bijvoorbeeld je stem geen effect meer heeft.

Wanneer je dit regelmatig gebruikt, zal je hond na verloop van tijd door hebben dat bepaalde acties niet gewenst zijn. Hij zal na verloop van tijd door hebben dat bijvoorbeeld een schok van een elektrische halsband in verband staat met bepaalde acties. Wanneer hij dit door heeft zal hij hier rekening mee houden en zijn gedrag aanpassen.

Een honden trainingsband kun je vergelijken met hulpmiddelen zoals de hondenfluit of de clicker. Het grootte verschil met deze hulpmiddelen is dat je hond niets van voelt van een clicker of hondenfluit. Deze accessoires werken puur op het gehoor van je hond. Wanneer er dus veel omgevingsgeluiden zijn kan het zijn dat deze methodes niet goed werken. In dat geval kan een trainingshalsband een stuk effectiever werken! Onder het begrip trainingshalsbanden, zijn er meerdere halsbanden waarbij je hieraan kunt denken. Welke verschillende types trainingshalsbanden er zijn is te zien in onderstaande opsomming.

 

 

Verberg informatie

Lijst
Aantal trainingshalsbanden gevonden: 38
Sorteer op

trainings halsband honden.jpg

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een trainingshalsband

Trainingshalsbanden kunnen niet worden gebruikt bij honden jonger dan zes maanden. Wanneer je een agressieve hond hebt is een trainingsband voor honden niet aan te raden. Onderzoek in dit geval waar het agressieve gedrag vandaan komt. Dit kan bijvoorbeeld door middel gedragstherapie voor honden. Een trainingshalsband zal in dit geval namelijk geen oplossing bieden, want het is in dit geval verstandiger om de oorzaak van het probleem op te lossen.

Laat je goed informeren over het gebruik van een trainingshalsband. Wanneer deze op de verkeerde manier gebruikt wordt kun je schade aanrichten bij je hond wat niet meer terug te draaien is.

Neem dit zeker serieus, en onderschat de kracht van een trainingshalsband zeker niet.

trainingshalsband hond.jpg

Corrigerende halsbanden en riemen voor tijdens het uitlaten

Zoals eerder aangegeven is een trainingshalsband niet aan te raden voor tijdens het uitlaten. Hiervoor zijn weer andere halsbanden te verkrijgen, die hiervoor een stuk geschikter zijn.

Een sliphalsband voor je hond zou in dit geval een goede oplossing kunnen bieden. Evenals een elastische hondenriem. Deze hondenriem heeft een corrigerende werking wanneer je hond vaak aan de riem trekt. Dankzij de elasticiteit zal het trekken aan de riem verminderen, of zelfs helemaal stoppen.