Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Vetbed hond

Vetbed hond

Een vetbed is een fijne slaapplek voor je hond. Vetbedden liggen zacht en comfortabel voor je hond. Elk hondenras klein, middelgroot of groot kan op een vetbed liggen.

Vetbed hond.jpgWaarom kiezen voor een vetbed?

Vetbedden voor honden kunnen om een aantal redenen ideaal zijn voor je hond. Weet je nog niet 100% zeker of je een vetbed wilt aanschaffen? Misschien kunnen onderstaande punten je overtuigen.

 

Pluspunten honden vetbed;

  • Anti-allergie

Vetbedden zijn gemaakt van materiaal welke goed zijn tegen allergieën. Je hond kan rustig liggen op zijn vetbed zonder dat hij last krijgt van het materiaal.

  • Ligcomfort

Een vetbed ligt altijd zacht en comfortabel voor je hond. Hierdoor kan je hond altijd lekker liggen op zijn ligplek.

  • Het kan tegen een stootje

Vetbedden zijn luchtdoorlatend. Wat bedoelen we hiermee? Het kan gebeuren dat je hond een plas ongelukje heeft op zijn plek. Het vetbed zuigt de urine op en zorgt ervoor dat je hond ook dan een droog ligplekje heeft.

  • Lekker warm

Een vetbed is warmte isolerend. Je hond heeft altijd een warm plekje waar hij op kan uitrusten.

  • Aan te passen naar de juiste vorm

Het materiaal van een vetbed kun je gemakkelijk afsnijden met bijvoorbeeld een stanleymes. Perfect wanneer het vetbed net iets te ver uitsteekt.

 Honden vetbed.jpg
Waar leg ik het vetbed neer?

Vetbedden kun je op verschillende plekken gebruiken namelijk;

Een vetbed voor in de bench is een goede en warme ondergrond voor je hond. Wanneer je pup nog zindelijk moet worden kan een vetbed perfect zijn. Het gaat gebeuren dat je hond ongelukjes krijgt in de hondenbench. Dit kan zijn wanneer je net even weg bent om een boodschap te doen of ‘s nacht wanneer je aan het slapen bent. Het materiaal zorgt ervoor dat je hond ook na een ongelukje gewoon droog op het vetbed kan liggen. Dit is voor je pup toch veel fijner wanneer hij nog een uurtje in de bench moet blijven nadat hij heeft geplast.

Je kunt ook kiezen om bovenop het vetbed een benchkussen te leggen. Dan heeft je hond extra ligcomfort in zijn bench. Er zijn vetbedden met antislip laag aan de onderkant zodat het vetbed niet kan verschuiven.

  • Werpkist

De werpkist kun je helemaal bedekken met het vetbed. Doordat werpkisten over het algemeen niet in standaard maten voorkomen is het handiger om een vetbed op rol te kopen. Het materiaal is makkelijk af te snijden. Je kunt dan op maat je werpkist bedekken met het vetbed.

Net zoals bij werpkisten komen hondenbanken over het algemeen ook niet in standaard maten. Een vetbed per meter aanschaffen is dan handiger. Elke cm van je hondenbank kun je dan bedekken met het vetbed.  

Verberg informatie

Lijst
Aantal vetbedden honden gevonden: 200
Sorteer op
Bekijk meer vetbedden honden (nog )

Vetbed voor hond.jpgAltijd schoon

Vetbedden zijn gemakkelijk te wassen in de wasmachine. Een honden vetbed is te wassen vanaf 30 graden tot zelfs 60 graden. Vetbedden antislip kun je niet op 60 graden wassen. Wanneer je dit doet gaat de antislip laag van het vetbed af.  Wanneer je een vetbed op rol aanschaft kun je gemakkelijk het vetbed vervangen wanneer het gewassen moet worden. Vetbedden kunnen in de droger wanneer je een koud droogprogramma gebruikt. Voor de exacte wasvoorschriften raadpleeg je de verpakking van het vetbed.


vetbed voor honden.jpg

Goedkoop vetbed

Vetbedden op rol zijn goedkoper in de aanschaf. Helemaal wanneer je een vetbed gebruikt in de puppytijd of in de werpkist. Ongelukjes kunnen dan aan de orde van de dag zijn. Een goedkoop vetbed is dan wel zo prettig. Naast dat je een vetbed precies op maat kunt maken vanaf een rol kun je ook eenvoudig en snel het vieze vetbed vervangen voor een fris vetbed. Ook als het vetbed in de wasmachine zit heeft je hond of honden een warme en zachte plek nodig.

vetbed honden.jpgWel of geen antislip?

Vetbedden zijn verkrijgbaar met antislip aan de onderkant. Het antislip zorgt ervoor dat het vetbed op zijn plek blijft liggen. Ook wanneer je hond een keer enthousiast naar zijn plek toe rent blijft het vetbed liggen. Maar voor je zelf kan het ook prettig zijn. De kans is kleiner dat je over een honden vetbed uitglijdt waar een antislip laag onder zit dan wanneer je een vetbed zonder antislip in de kamer hebt liggen.
Antislip vetbedden worden meer verkocht dan vetbedden zonder antislip laag. Antislip is minder handig wanneer je weet dat je het vetbed vaak moet gaan wassen op 60 graden. De antislip laag is niet bestendig tegen warme wasprogramma’s. Deze vetbedden moeten over het algemeen gewassen worden op 30 graden of 40 graden. Kijk voor de precieze wasvoorschriften op het etiket van het vetbed.


Wil je toch wat anders?  

Naast een vetbed voor je hond zijn er ook andere producten waar je uit kunt kiezen als het gaat om een ligplek voor je hond.

Optie kunnen zijn;

Een hondendeken of hondenkleed kun je als extraatje gebruiken naast het vetbed.