Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Vlooiendruppels hond

Vlooiendruppels hond

Het is heel gemakkelijk voor je hond om ze op te lopen, maar eraf komen een heel stuk lastiger: we hebben het hier over vlooien. Tegenwoordig zijn er gelukkig een heleboel hulpmiddelen die ervoor zorgen dat je je hond goed kunt beschermen tegen het oplopen en tevens het bestrijden van vlooien. Een van die hulpmiddelen die je hiervoor kunt gebruiken is honden vlooiendruppels. Met deze vlooiendruppels voor je hond kun je je hond preventief beschermen tegen het oplopen van vlooien, en daarnaast heeft het ook een dodende werking. Een belangrijk punt om op te letten is dat wanneer je je hond behandeld met vlooiendruppels, alleen de op dat moment aanwezige vlooien worden gedood, om deze reden adviseren wij om naast dit product nog extra bescherming te gebruiken tegen vlooien.

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 2
Actieve filtersToedieningsvorm product: DruppelsTe gebruiken bij: Vlooien2 Filters
Sorteer op

Hondenogen.jpgExtra bescherming

Honden vlooiendruppels zijn van korte werking en bestrijden alleen de vlooien die op dat moment in de vacht van je hond zitten. Het is daarom verstandig om vlooiendruppels te gebruiken in combinatie met andere anti-vlooien producten voor je hond, omdat de vlooien snel terug zouden kunnen komen. Denk hierbij aan een vlooienband of een vlooienspray, zo is je hond langere tijd goed beschermd tegen vlooien. Tevens zijn vlooiensprays goed te gebruiken als bescherming voor de omgeving. Het is ook zeker belangrijk om de omgeving waar je hond in leeft te behandelen met een vlooienspray. Op deze manier worden eitjes en larven ook gedood en wordt een toekomstige vlooienplaag voorkomen. Ook een optie om naast vlooiendruppels te gebruiken, is hondenshampoo tegen vlooien.Als je je hond wast met een honden shampoo worden de aanwezige vlooien direct gedood. Hondenshampoo is ook een vaak gebruikt product om vlooien bij je hond te voorkomen. Als je vooral preventief te werk wil gaan is een vlooienkam ook een goed hulpmiddel. Als je je hond regelmatig kamt met een vlooienkam ben je er zeker op tijd bij als je vlooien ontdekt, en op deze manier is het gemakkelijker om de vlooien te bestrijden.

Vlooiendruppels.jpgGebruiksaanwijzing vlooiendruppels

Vlooiendruppels moeten door middel van een pipet in de nek van de hond worden gedruppeld, dit omdat de nek de enige plaats is waar de hond niet met z’n bek bij kan, en het product dus niet kan oplikken. De hoeveelheid druppels die je hond nodig heeft verschilt per hond, zo heeft een kleinere hond minder vlooiendruppels nodig dan een grote hond. Daarnaast verschilt de werktijd ook per product en hoeveelheid. Het is belangrijk dat de druppels zo dicht mogelijk op de huid worden aangebracht, zorg er dus voor dat je de vacht goed aan de kant duwt. Op deze manier trekken de druppels sneller in de huid en word het product het snelst opgenomen in het bloed. Als je meerdere honden hebt let dan ook goed op dat ze niet aan elkaars nek zitten en de vlooiendruppels oplikken, het product trekt snel in maar toch moet hier goed op gelet worden. Het kan zijn dat je hond allergisch is voor vlooiendruppels, al komt dit zelden voor. Als je hond zich toch anders gaat gedragen na het gebruik van vlooiendruppels aarzel dan niet om je dierenarts raad te plegen. Als vlak na het toedienen van de vlooiendruppels de vacht op die plaats licht vet wordt en licht gaat klitten is dit niks ergs. Nadat het product goed is ingetrokken zal de vetheid van de vacht afnemen en de klitten zullen verwijderen, eventueel kun je de vacht op die plaats nog even borstelen. Let op, borstel je hond pas weer op deze plaats als je zeker weet dat het product goed is ingetrokken, anders komt de vloeistof van de vlooiendruppels op de hondenborstel en dit is natuurlijk niet de bedoeling.