Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Vlooienkam

Vlooienkam

Een vlooienkam voor je hond is een hulpmiddel om vlooien te verwijderen in de vacht van je hond. Een vlooienkam voor honden is tevens een hulpmiddel om te controleren of je hond vlooien heeft.

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 15
Actieve filtersTe gebruiken bij: VlooienType verzorgingsproduct: Vlooienkam2 Filters
Sorteer op

Vlooienkam.jpgWanneer je weet dat je hond vlooien heeft is het belangrijk dat je hier snel naar handelt. Wanneer je niets doet om de vlooien te verwijderen is het gevolg dat je hond erg veel last van jeuk gaat krijgen. Op de langere termijn kan je hond zelfs gezondheidsklachten krijgen wanneer hij niet behandeld wordt voor de vlooien.  Je hond kan last krijgen van de lintworm wanneer hij langere tijd last heeft van vlooien.

Een volwassen vlo ontpopt door middel van warmte en trillingen. Wanneer de vlo in de pop geen warmte of trillingen krijgt dan blijft hij in zijn coconnetje. Wanneer je een tijdje weg bent geweest op vakantie vinden er geen trillingen plaats in huis en is er geen warmte. Wanneer je weer thuis komt terug van vakantie krijgen de poppen van de vlo de juiste ingrediënten om te kunnen ontpoppen.

Naast dat je hond behandeld moet worden ter voorkoming of ter bestrijding van vlooien is het ook belangrijk dat je je huis goed schoon houdt. Waar vlooien het prettig vinden om zich in te nestelen is bijvoorbeeld het tapijt of het vloerkleed die voor de bank ligt. Er zijn speciale omgevingsspray ’s die je kunt gebruiken om je huis vlooien vrij te maken. Voordat je de spray gaat gebruiken is het nodig om eerst je huis te stofzuigen. Door het stofzuigen worden er trillingen en warmte afgegeven waardoor de volwassen vlo uit zijn coconnetje komt. Wanneer je na het stofzuigen de omgevingsspray gebruikt doodt je zoveel mogelijk volwassen vlooien.