Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Vlooienmiddel hond

Vlooienmiddel hond

Voor de bestrijding van vlooien bij je hond zijn er tal van anti vlooienmiddelen die je hierbij kunnen helpen. Elk product heeft een net iets andere werking en moet op een andere manier gebruikt worden. Daarnaast zit er ook verschil in producten voor het voorkomen van vlooien, en het bestrijden van vlooien. Ook niet elk vlooienmiddel voor je hond is even krachtig, je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om meerdere producten samen te gebruiken om er zeker van te zijn dat je hond goed beschermd is.

Vlooienkam.jpgVlooien voorkomen

Als je hond (nog) geen vlooien heeft dan wil je dit natuurlijk graag zo houden. Als je er zeker van wil zijn dat je hond geen vlooien oploopt kun je er voor kiezen om een vlooienspray te gaan gebruiken. Dit is een spray die je op de vacht en in de omgeving van je hond kunt sprayen. De spray zorgt er voor dat larven en eitjes gedood worden, en dit kan de uitbraak van een vlooienplaag voorkomen.

Daarnaast is het ook belangrijk om de vacht van je hond regelmatig te controleren op vlooien met een vlooienkam. Als dit regelmatig gedaan wordt en je ontdekt dat je hond vlooien heeft weet je zeker dat je er op tijd bij bent en kun je direct beginnen met het bestrijden.

Voor een passend advies betreft het voorkomen van vlooien kun je altijd je dierenarts raadplegen, deze kan je goed adviseren over welke producten wel en niet geschikt zijn voor je hond.

Verberg informatie

Lijst
Aantal middel tegen vlooien gevonden: 201
Sorteer op
Bekijk meer middel tegen vlooien

Gevolgen van vlooien

Vlooienbeten zijn voor je hond heel erg vervelend en ze brengen aardig wat overlast met zich mee. De beet van een vlo is erg pijnlijk, soms zelf zo pijnlijk dat je een hond ziet opspringen als schrikreactie wanneer hij is gebeten. Als het kwaad eenmaal is geschied en de vlo heeft je hond gebeten, dan komt er met die beet speeksel mee die de vlo als het ware inspuit. Door dit speeksel stopt op die plaats het bloed met stollen wat jeuk als gevolg heeft. Vlooien kunnen ook ziektekiemen overbrengen zoals de eieren van een lintworm. Als je hond zo’n besmette vlo opeet kan deze in de darmen uitgroeien tot een volwassen lintworm. Tevens kunnen kinderen op deze manier ook besmet raken.