Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Vlooienshampoo hond

Vlooienshampoo hond

Je komt er gemakkelijk aan, maar er van af komen is een stuk lastiger: vlooien. Gelukkig zijn er een heleboel hulpmiddelen die je kunt gebruiken om zo snel mogelijk van vlooien af te komen. Een van die hulpmiddelen is vlooienshampoo voor je hond. Vlooienshampoo is een shampoo waarmee je je hond kunt wassen, zodat alle vlooien vrijwel direct gedood worden. Let hierbij wel op dat dit alleen de vlooien op je hond dood. Voor een effectieve vlooienbestrijding is het nodig om de vlooienshampoo te gebruiken in combinatie met andere vlooi bestrijdende producten. Denk hierbij eens aan een vlooienspray, deze kun je door elke ruimte sprayen zodat larven en eitjes ook gedood worden. Daarnaast kun je ook kiezen om je een hond een vlooienband om te doen of speciale anti vlooi tabletten te geven. Ook zijn er vlooiendruppels die gebruikt kunnen worden bij het bestrijden van vlooien.

Hondenhoodie1.jpgWaarom vlooien bestrijden?

Er zijn meerdere redenen waarom het vervelend is voor je hond om vlooien te hebben.
Ten eerste geeft het erge jeuk. Vlooien veroorzaken behoorlijk wat overlast voor je hond, de beten zijn erg pijnlijk en het bloed stopt met stollen op de plek waar de vlooi heeft gebeten. Je ziet een hond ook vaak opspringen als hij wordt gebeten door een vlooi.
Daarnaast kan het ook zo zijn dat een vlo, eitjes van een lintworm met zich mee draagt. Als je hond een besmette vlo opeet kan hieruit een volwassen lintworm ontstaan.
Ten derde zijn is er een groot aantal honden allergisch voor het speeksel van een vlo. Die allergische reactie treed op als je hond te vaak gebeten wordt door een vlo. Als dit gebeurt kunnen ook oudere beten weer actief worden en dit geeft dan extra veel jeuk. Het bestrijden van vlooien is dus heel erg belangrijk!

Verberg informatie

Lijst
Aantal gevonden: 29
Actieve filtersTe gebruiken bij: Vlooien1 Filters
Sorteer op

Hond spray.jpgOok te gebruiken bij teken en luizen

Wat ideaal is bij de vlooienshampoo voor honden, is dat het ook te gebruiken is als je hond last heeft van teken of luizen. Hiervoor bestaat natuurlijk ook een speciale tekenshampoo en luizenshampoo, maar vlooienshampoo werkt ook prima als bestrijdingsmiddel tegen teken en luizen.Acederm wondzalf.jpg
Honden & katten vlo     

98% van de vlooien die bij honden worden aangetroffen zijn eigenlijk katten vlooien. Dit klinkt misschien raar, maar katten vlooien komen niet alleen bij katten voor, sterker nog: de hondenvlo komt in Zuid-Europa nog maar zelden voor. Zowel de honden als katten vlo is voor je hond erg vervelend, de beet van beide beestjes is erg pijnlijk en deze zorgen ervoor dat je hond jeuk krijgt. Met de beet mee, spuit de vlo een beetje speeksel in de huid van je hond met als gevolg dat het bloed op die plaats gaat stollen. Dit is de reden waarom je hond jeuk krijgt van vlooien.