Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Watertas hond

Hondentassen

Maak je graag lange wandelingen met je hond of wil je je hond overal mee naartoe nemen? Hondentassen zijn ontworpen om je hond eenvoudig, veilig en comfortabel te vervoeren van punt A naar punt B.
Wanneer gebruik je een tas voor honden?
Er zijn vele redenen te bedenken wanneer het gebruiken van een hondentas goed van pas zou komen. Wanneer je bijvoorbeeld samen met je hond naar de supermarkt wilt, is het natuurlijk maar de vraag of je je hond buiten de supermarkt veilig kan achterlaten. Hiervoor is er dus een mogelijkheid om je hond te dragen in speciale hondentassen. Meestal zijn honden niet toegestaan in supermarkten of andere winkels. Door je hond te dragen in een hondentas is het vaak wel mogelijk om je hond mee te nemen in de winkel. Dit komt doordat je hond niet meer vrij kan rondlopen en dus zo andere bezoekers niet kan “lastig vallen” maar ook niet met zijn snuit aan (verse) producten kan zitten wat het hygiëne probleem van supermarkteigenaren oplost. Door het gebruiken van een hondentas kan je je hond altijd bij je dragen tijdens het winkelen. Echter worden hondentassen niet alleen gebruikt voor in winkels of in supermarkten maar ook om je hond tijdens het reizen comfortabel te kunnen vervoeren. Wanneer je bijvoorbeeld veel reist met het openbaarvervoer zoals de trein, de metro of de bus is een hondentas een uitstekende mogelijkheid om je hond veilig te vervoeren. Door het gebruiken van een hondentas kan je je hond ook op schoot nemen zodat je je hond goed in de gaten kan houden. Een hondentas hoeft natuurlijk niet alleen gebruikt te worden tijdens het openbaar vervoer, maar ook voor reizen met het vliegtuig wordt er regelmatig gebruik gemaakt van honden tassen. Naast het feit dat een hondentas vaak wordt gebruikt bij het bezoeken van winkels en het reizen met je hond, wordt een hondentas ook vaak gebruikt om je hond te dragen bij langere wandelingen of drukkere plekken. Voornamelijk wanneer je huishouden bestaat uit twee honden waarvan de ene hond wat minder lang of goed kan lopen, is het handig om gebruik te maken van een hondentas. Wanneer je zelf houdt van langere wandelingen en je hond dit niet altijd kan uitlopen is er dus een mogelijkheid om je hond tijdens de wandeling deels te dragen in een hondentas. Ook bij drukke gelegenheden is het vaak niet prettig om een kleine hond of pup te laten lopen in een drukke menigte. Een hondentas wordt tijdens de zomerse dagen vaak ook gebruikt als alternatief van de hondenfietsmand. Bij een tas voor honden is het mogelijk om door middel van het gaas, wind toe te laten waardoor het reizen met een tas verkoelender is dan een hondenfietsmand.

Verberg informatie

Lijst
Aantal watertasjes hond gevonden: 11
Sorteer op

Soorten honden tassen
Er zijn vele verschillende hondentassen te verkrijgen. Hierbij kan je denken aan speciale reistassen voor de hond die voornamelijk geschikt zijn voor het vervoeren van je hond met het vliegtuig of openbaar vervoer. Hiervoor zijn zelfs speciale hondentrolleys te verkrijgen waardoor je je hond net zoals een koffer kan meedragen, maar er zijn ook speciale transportboxen voor je hond te verkrijgen die meer het idee hebben van een bench. Daarnaast zijn er ook nog vele verschillende manieren om je hond te dragen in een hondentas. Hierbij kan je denken aan een draagtas voor je hond die je gewoon in de hand kan vasthouden, een rugzak om je hond in te dragen, een honden draagzak waarbij je de hond zowel op de rug als buik kan dragen of aan een schoudertas waardoor je het gewicht van je hond laat rusten op je schouders. Een hondentas heeft als kenmerk dat meestal de zijkanten bestaan uit ventilatiegaas zodat, wanneer je hond niet met zijn kop door de opening steekt, je hond voldoende zuurstof heeft om te ademen. Wanneer je je hond draagt in een hondentas, bescherm je je hond direct tegen regen en wind. Daarnaast bestaan er honden tassen waarin je hond kan staan doordat de onderkant van de tas een verhard onderstuk bevat die meestal ook uitneembaar is. Hondentassen beschikken meestal over een veiligheidsriempje zodat je deze riem kan aansluiten op de halsband van je hond. Zo kan je hond niet uit de hondentas klimmen of vallen.

De maat van de hondentas
Er zijn verschillende maten van hondentassen te verkrijgen. Bij het aanschaffen van een tas voor je hond is het belangrijk dat je niet een te grote tas maar ook zeker niet een te kleine tas aanschaft. Bij een te grote tas kan je hond verschuiven in de tas wat alles behalve comfortabel is voor je hond. Bij een te kleine tas heeft je hond te weinig bewegingsruimte en zal je hond zich bekneld voelen. Bij het aanschaffen van hondentassen is het belangrijk om de maten van je hond op te meten en dan een tas te nemen waarbij de afmetingen iets groter zijn dan je hond.