Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

 

Vind de béste hondennamen.

" Laat je inspireren door 30.000+ hondennamen óf vind in 6 stappen de béste honndenamen "

In 6 stappen de béste hondennamen

Bekijk alle 30.000+ hondennamen

Hondennamen

Hondennamen

Hondennamen teef, hondennamen reu, je bent ongetwijfeld naar één van beiden (of wellicht beiden) op zoek. Het kiezen uit de vele mogelijke leuke hondennamen voor je jonge teefje of reu kan ontzettend leuk, maar toch ook best lastig zijn. Want ga je nou voor één van de meer populaire hondennamen of kies je liever uit wat meer originele hondennamen. Ben je op zoek naar schattige hondennamen, mogelijk voor een klein teefje, of juist stoere hondennamen, wellicht voor een grote reu? Hondennamen met betekenis of vind je dat niet zo belangrijk? Van korte hondennamen tot lange hondennamen en van kleine honden namen tot grote honden namen, je vind ze hier op Tinki.nl.

Grappige hondennamen, speciale hondennamen, lieve hondennamen, aparte hondennamen, hippe hondennamen; je kunt het zo gek niet bedenken en je vindt het hier. Met al deze tegenstellingen en mogelijkheden lijkt het moeilijk kiezen. Maar we moeten uiteraard niet vergeten dat het kiezen uit puppy namen misschien wel net zo leuk kan zijn als het uitkiezen van het hondje! Lees gauw verder voor mooie hondennamen en meer!

Ezy dog seadog zwemvest.jpgHondennamen teef

Het kiezen uit de vele mogelijke hondennamen voor je jonge teefje kan ontzettend leuk maar ook lastig zijn. Het is de kunst om een hondennaam voor je teefje te vinden die niet alleen bij het uiterlijk en ras van de hond past, maar ook bij haar persoonlijkheid. Je weet natuurlijk nog niet hoe haar karakter zich zal ontwikkelen, maar laten we voorlopig maar van het positieve uitgaan bij het overwegen van teefjes namen.

Het kiezen uit geschikte honden namen voor een teef lijkt makkelijk. Bij een stoere grote hond past Tina of Rita immers beter, bij een klein schattig teefje weer Fifi of Doesja. Wij bieden je hulpmiddelen die je kunt gebruiken bij het vinden van dé perfecte naam voor je nieuwe teefje. Er zijn immers ontelbare hondennamen voor een vrouwtje op het internet te vinden, vaak niet eens met een duidelijke uitleg van de achtergrond van de naam erbij. Laat dit nou juist de leuke dingen zijn bij het zoeken naar geschikte namen voor honden teefjes.

hondenfietskar.jpgHondennamen reu

Uiteraard zijn er bij het kiezen van een honden naam voor een reu weer andere honden namen toepasselijk dan bij een teefje. Net als dat bij een grote Duitse Dog reu weer andere soorten hondennamen passen dan bij een klein Maltezer reutje. Ben je op zoek naar korte stoere hondennamen, of juist een bijzondere en wat mildere naam voor je reu? Wij wensen je veel plezier bij het kiezen uit mogelijke namen voor je reu. We hopen dat je met hulp van ons snel de perfecte naam uit de ontelbare hondennamen voor een reutje zult kunnen kiezen!

Honden accessoire.jpgTop 10 hondennamen

Luna, Lola, Lisa, Max, Spike, Rex, het zijn zomaar een aantal populaire hondennamen, deels afkomstig uit de top 10 hondennamen uit 2014. Ben je op zoek naar een naam voor jouw nieuwe hond of wil je simpelweg weten hoe populair de naam van je hondje is? Tinki.nl kan je daarbij helpen. Echter niet door eenvoudigweg een hondennamen top 100op te sommen. De top 100 hondennamen (samengesteld door Petplan, aanbieder van hondenverzekeringen) is overal op het internet te vinden, maar wat wij bieden is een tikkie meer bijzonder. Tinki.nl biedt je immers een tool om de perfecte hondennaam te vinden, op basis van enkele kenmerken van je hond.


Hieronder is de
hondennamen top 10 weergegeven. Hierin vind je de meest gebruikte hondennamenin 2014:

  1. Luna
  2. Diesel
  3. Max
  4. Bo
  5. Lola

---

  1. Lady
  2. Daisy
  3. Spike
  4. Senna
  5. Sam

De meest voorkomende hondennaam in de namen voor honden top 10 is Luna. Dit is echter voornamelijk een populaire hondennaam voor een teefje. Nummer twee, de hondennaam Diesel wordt vooral voor reutjes gebruikt. Lola vormt de hekkensluiter als het hebt over de top 5 hondennamen. Heb je net een hondje gekocht en ben je nog in de luxepositie dat je uit een van de top hondennamen mag kiezen? Blijf dan lekker op Tinki.nl, want met onze speciale tool kun je een van de beste honden namenuitkiezen of juist een hele unieke. Door een aantal kenmerken van je hond in te voeren rollen er vanzelf de leukste namen uit, terwijl dit niet de meest voorkomende hondennamen hoeven te zijn.

Zwarte bench hoes.jpgBekende hondennamen

Vrijwel alle veel voorkomende en alom bekende hondennamen voor zowel reutjes als teefjes zijn te vinden op Tinki.nl. Bekende hondennamen zijn dan ook vaak hondennamen die veel worden gebruikt in Nederland. Maar hoe kom je er nou achter wat de meest bekende hondennamen zijn?

In  Nederland worden huisdieren vaak verzekerd, dit geldt zeker voor honden. Hondenverzekeraar Proteq maakt elk jaar bekend welke hondennamen het meest bij hen staan ingeschreven met een verzekering. Dit is een goede ‘sample’ waarop kan worden gebaseerd wat de meest bekende hondennamen zijn.
Wat opvalt is dan sinds 2010 de top 5 van deze bekende hondennamen (zoals is beschreven onder het voorgaande kopje) nagenoeg hetzelfde is gebleven. Met uitzondering van bekende hondennamen Sam, Bella en Lady, die steevast vechten om de vijfde plaats. Dit laat zien dat er aan de ene kant mensen zijn die een voorkeur hebben voor unieke en originele hondennamen, terwijl heel veel mensen juist voor bekende en populaire hondennamen kiezen.

Verberg informatie

Lijst
Aantal hondennamen gevonden: 500
Sorteer op

Bobby214

Betekenis

Beertje184

Betekenis

Boef143

Betekenis

Bjork136

Betekenis

Moby122

Toon betekenis

Betekenis

Moby Dick was de witte walvis uit het gelijknamige boek

Snoezel109

Betekenis

Darka102

Betekenis

Pippie96

Betekenis

Buddy89

Betekenis

Tinki85

Betekenis

Joep71

Betekenis

Bojka69

Betekenis

Skay42

Betekenis

Bailee40

Betekenis

Dj38

Betekenis

Jax36

Betekenis

Buster35

Betekenis

Atom34

Betekenis

Abby34

Betekenis

Tikie33

Betekenis

Biko32

Toon betekenis

Betekenis

Steve Biko, zwarte vrijheidsstrijder uit Zuid-Afrika

Bekijk meer hondennamen (nog )

Beaphar no love.jpgNederlandse en buitenlandse hondennamen

Heb je onlangs een nieuwe puppy aangeschaft of overweeg je een nieuwe hond te nemen? Dan ben je mogelijk aan het zoeken naar mooie Nederlandse hondennamen voor deze trouwe viervoeter! Je kan deze zoektocht naar Hollandse hondennamen overlaten aan je kinderen, huisgenoten, je echtgenoot of natuurlijk aan jezelf. Je kan ook een vraag op Facebook gooien en kijken welke tips voor Hollandse namen voor je hond je binnenkrijgt. Waarschijnlijk zullen de standaard Nederlandse honden namen  als Diesel, Max en Fifi de revue passeren. Ideeën  over Hollandse hondennamen met Tinki-gebruikers uitwisselen is ook een uitstekende optie.

Echter, een meer exotische hondennaam, dat lijkt je misschien ook wel wat… Franse hondennamen, Engelse hondennamen, Italiaanse hondennamen, Spaanse hondennamen, Japanse hondennamen, Tibetaanse hondennamen en Indiaanse namen voor honden; je kunt het zo gek niet bedenken en je vindt het op Tinki.nl. En dan zouden we de Duitse hondennamen, Afrikaanse hondennamen, Turkse hondennamen, Zwitserse hondennamen, Portugese hondennamen, Belgische hondennamen en Latijnse namen voor honden nog bijna vergeten.

reisbench hond.jpgHondennamen met een a, b et cetera

Van hondennamen met een A tot hondennamen met een Z, je vind ze hier op Tinki.nl. De eerste letter van een hondennaam is heel bepalend voor de klank. Wij begrijpen het als bij het zoeken naar hondennamen beginnend met een bepaalde letter inmiddels door de bomen het bos niet meer ziet. Het kiezen van een naam is immers makkelijk gezegd dan gedaan. Naast hondennamen met a zijn er immers nog 25 andere letters in het alfabet.

Voorbeelden van hondennamen met a zijn voor een teefje: Abigail, Andrea, Agnes, Amy en Aniek. Voorbeelden van hondennamen met een a voor een reu zijn: Andy, Adam, Aladin, Anton en Alfred.

Voorbeelden van hondennamen met een b zijn voor een teefje: Beau, Belle, Bianca en Bibi. Voorbeelden van hondennamen met b voor een reu zijn: Berto, Boris, Bas, Benji en Bentley.

Voorbeelden van hondennamen met een c zijn voor een teefje: Calinka, Connie, Claire en Clarice. Voorbeelden van hondennamen met een c voor een reu zijn: Carlton, Carst, Chris en Casey.

Voor nog meer hondennamen, van A tot en met Z, snuffel gerust rond op Tinki.nl of klik op een van onderstaande linkjes:

Hondentrui.jpgHondenrassen namen

Er zijn zo ontzettend veel verschillende hondenrassen, dat er slechts weinig mensen zullen zijn die de namen van alle hondenrassen uit hun hoofd kunnen oplepelen. Het spreekt voor zich dat bij bepaalde hondenrassen, namen horen die bij dit type hond passen. Zo past bij een Peruaanse Naakthond weer een andere naam dan bij een Basset Bleu de Gascogne. En een Amerikaanse Cocker Spaniel verdient weer een ander hondennaam dan een Chihuahua/Chiwawa.


Zoals gezegd, er zijn teveel namen van hondenrassen om hier te behandelen. Zelf een aantal voorbeelden geven van hondenrassen en namen die daarbij passen is onzinnig, aangezien hondennamen eigenlijk nooit aan één ras verboden zijn. Wij raden je vooral aan origineel te zijn, je niets aan te trekken van trends of je omgeving, en bij hondenrassen namen te kiezen die iedereen versteld doen staan!

mascotte-ebook-header.pngKleine en grote hondennamen

Grote honden namen, waar vind je die tegenwoordig? Uiteraard op het internet, hier op Tinki.nl! We hebben het uiteraard over namen voor grote honden. Het is de kunst om een naam voor een grote hond te vinden die niet alleen bij zijn ras en geslacht past, maar ook bij zijn of haar persoonlijkheid. Je weet natuurlijk nog niet hoe haar karakter zich zal ontwikkelen, maar we gaan uiteraard uit van het beste bij het overwegen van namen voor grote honden.

Hetzelfde geldt bij kleine honden namen. Bij het kiezen van een kleine honden namen voor een teefje zijn natuurlijk ook weer andere leuke namen te vinden dan voor een reutje. Bij een grote Duitse Dog passen andere honden namen dan bij een kleine honden, zoals Maltezers en Jack Russels.

Bij een grote reu past bijvoorbeeld een stoere hondennaam.

Kunnen grote honden namen voor een teef ook stoer zijn? Uiteraard kan dit, maar het vinden van zulke teefjes namen voor grote en kleine honden is niet altijd even makkelijk.  Het gaat hier immers om vrouwtjeshonden, waardoor stoere honden namen als Rex en Tarzan meteen al afvallen. Op Tinki.nl vind je de  leukste namen voor kleine en grote honden. Op basis van onder andere geslacht en ras zijn er ongetwijfeld geschikte honden namen voor je nieuwe teefje of reu te vinden. Een mooie en passende betekenis mag bij kleine en grote honden namen bovendien niet ontbreken!

jachtlijn.jpgHippe hondennamen

Er bestaan talloze hippe hondennamen, voor zowel teefjes als reutjes. Maar wat zijn nou hippe hondennamen? Een hippe hondennaam is een naam die modern, modieus en trendy maar ook origineel is. Wij snappen dat voor jou, het baasje, het natuurlijk het leukst is om zélf een hippe hondennaam voor je nieuwe hond of puppy te verzinnen. Echter, inspiratie is altijd welkom, toch?
Leuke hippe hondennamen voor een teef
kunnen zijn: Kayleigh, Alice en Galadriel

Hippe hondennamen voor reutjes zijn bijvoorbeeld: Rowan, Jeronimo en Sky


Het feit dat deze hippe hondennamen hier al beschreven staan, is een beetje tegenstrijdig. Het maakt de hondennamen immers minder origineel. Daarom moedigen wij iedereen aan om de stoute schoenen aan te trekken en zelf de meest hippe hondennamen te verzinnen.

puppy kleding.jpgHondennamen en meer

Tinki.nl is een website waar je niet alleen lekker rond kunt snuffelen voor hondennamen. Er is meer, veel meer! Ontdek wat er allemaal te vinden is, en mocht je nog steeds op zoek zijn naar een leuke hondennaam, dan wensen we je veel succes én natuurlijk plezier!