Ebook

Home

Dierenverzekering vergelijken: 100% onafhankelijk

Vergelijk makkelijk dekkingen & premies. Sluit de beste dierenverzekering voor jouw huisdier direct online af!

Wij hielpen 8.763 dierenliefhebbers met een huisdierenverzekering

De goedkoopste huisdierenverzekering vinden

Tinki
 • 100% onafhankelijk vergelijken
 • Altijd het béste voor je huisdier
 • 8.763 dierenliefhebbers gingen je voor
 • Alle aanbieders worden meegenomen in berekening
 • Eenvoudig de goedkoopste huisdierverzekering vinden

Bekijk alle dierenverzekeringen

1

1. Vergelijken
Vergelijk 20+ verschillende dierenverzekeringen van 5 verzekeraars op prijs en de dekking die je ervoor terugkrijgt

2

2. Vinden
Vind de béste verzekering voor dieren en de goedkoopste voor jou. Verzeker alleen wat je gedekt wilt hebben en vind de beste aanbieder

3

3. Vertrouwen
Onze dierverzekering vergelijker is 100% onafhankelijk. en reeds succesvol gebleken onder 8.763 Tinki-gebruikers

Eenvoudig goedkoopste dierenverzekering afsluiten

Als baasje is het normaal om jezelf af en toe af te vragen of je wel of juist geen huisdier verzekering af moet sluiten. Besluiten je eenmaal om een af te sluiten, dan is het vervolgens de vraag welke dieren verzekering nou de beste is. Grote kans dat je al snel de bomen het bos niet meer ziet. Een ziektekostenverzekering voor huisdieren biedt veel voordelen, maar wil daar natuurlijk nooit teveel voor betalen. Om de prijzen – en de dekkingen die daarmee gepaard gaan – inzichtelijk te maken voor de gebruiker, heeft Tinki een vergelijker ontwikkeld die realtime de premies van alle grote aanbieders vergelijkt. Zo vind je bijvoorbeeld met gemak de ziektekostenverzekering voor honden met de laagste prijs en/of juist de meest uitgebreide dekking. Een hoge premie betekent vaak een betere dekking, maar tussen aanbieders bestaan vaak grote prijsverschillen. Wij proberen je daarin duidelijkheid te verschaffen, door je middels een nauwkeurige berekening zelf de beste deal te laten vinden. Lees hier meer informatie over hond verzekeren of niet.

Vergelijk huisdierverzekeringen

> Bekijk alle aanbieders van dierenverzekeringen.


Tevreden over Tinki.nl

Susanne, 28 jaar uit Hengelo

" Eindelijk een website waar ik eerlijk én betrouwbaar alle huisdierverzekeringen met elkaar kan vergelijken door middel van een duidelijke vergelijking. Mijn complimenten Tinki.nl, dankzij jullie heb ik de beste huisdierverzekering afgesloten. "

Blij met een verzekering via Tinki.nl

Chantal, 43 jaar uit Zwolle

" Tinki.nl heeft mij bewust gemaakt van het bestaan én het belang van een goede dierenverzekering. Inmiddels heb ik er één afgesloten voor mijn hond en ben daar tevreden over. Bedankt Tinki.nl! "

Hoe kan Tinki.nl mij helpen met het vinden van een geschikte dierenverzekering??

Je beestje is afhankelijk van jouw keuzes als baasje. Je wilt je natuurlijk niet scheel betalen aan een dieren verzekering, de brokken zijn immers al duur genoeg. Aan de andere kant wil je misschien ook niet de meest goedkope huisdierenverzekering, omdat deze je in geval van nood wellicht niet voldoende hulp biedt. Ben je bijvoorbeeld het meest geïnteresserd in verzekering van dierenartskosten? Tinki.nl geeft in dat geval uitgebreid weer wat elke verzekeraar je op dat gebied te bieden heeft. Denk daarbij aan de maximale uitkering in geval van een behandeling van een aandoening. Vergelijk direct alle huisdierenverzekeringen.

Beoordeel Tinki.nl

Een gemiddelde beoordeling van 9.4 / 10

Op basis van 323 beoordelingen

Direct een passende dierenverzekering?

Alle aanbieders van huisdierenverzekeringen


Goedkope en beste dierenverzekering in 3 stappen

1. Vergelijken verzekering voor dieren

Vergelijk op Tinki.nl alle grote aanbieders van een dierenverzekering en houd onderling hun verschillende pakketten nauwkeurig onder de loep. Dankzij onze eenvoudige vergelijkingstool, die gebruikmaakt van realtime prijzen, weet je op het moment van vergelijken altijd zeker dat je inzicht krijgt in de beste deals. Geef simpelweg de kenmerken van je hond door en een aantal persoonlijke wensen (zoals de maximale premie of specifieke zaken die je per se gedekt wilt hebben) voor een verzekering voor dieren. na een simpele druk op de knop verschijnt een helder overzicht van de beste deals. Vergelijk direct alle dierenverzekeringen. Aanbieders van een verzekering voor verzekering hebben op Tinki.nl bovendien een profielpagina waarop je nog meer gedetailleerde informatie kunt vinden. De beste dieren ziektekostenverzekering voor je beestje en de beste en meest goedkope huisdierenverzekering voor jouw portomonee. Dankzij Tinki.nl betaal je nooit teveel!

vergelijken loont

2. Goedkoopste en beste dierenverzekering vinden

De beste en goedkoopste dierenverzekering is lang niet áltijd de beste. Zo kan er, wanneer je onverhoopt een beroep moet doen op de huisdierenverzekering, blijken dat je niet gedekt bent, terwijl je dat wel had verwacht. Omgekeerd kun je ook, in ruil voor een onnodig hogere premie, gedekt zijn voor een risico dat je eigenlijk ook best zelf had willen lopen. Het eigen risico is dan ook een belangrijk criterium in de vergelijker van Tinki.nl. Onze vergelijker is zeer uitgebreid en ziet geen criterium over het hoofd, terwijl je na een druk op de knop geen warrig schema te zien krijgt, maar een kristalhelder overzicht van alle aanbieders en hun aanbod.Start direct met vergelijken.

Een goedkope verzekering vinden

3. Op vertrouwen een huisdierenverzekering afsluiten

Heb je eenmaal de gewenste dierverzekering gevonden door simpelweg de voor jou geselecteerde resultaten nauwkeurig met elkaar te vergelijken? Sluit dan op eenvoudige wijze direct de huisdierenverzekering af op de website van de aanbieder van jouw voorkeur. Duizenden dierenliefhebbers gingen u voor, dus wacht niet langer en kijk wat voor jou en je hond de beste keus is. Op Tinki.nl kun je naast verzekeringen ook alle andere denkbare huisdierproducten met elkaar vergelijken. Voor de goedkoopste en beste dierenverzekering tot het lekkerste bot; op Tinki.nl vind je alleen het béste voor je hond!

Op vertrouwen een verzekering afsluiten


Goedkope dierenverzekering; wat is belangrijk?

Hoe werkt het vergelijken van een verzekering

 • 1. Leeftijd: huisdierverzekeringen1. LeeftijdDe leeftijd van je dier is van doorslaggevende waarde bij de bepaling van de premie. Jonge honden verzekeren is over het algemeen minderduur dan het verzekeren van een senior.
 • 2. Ras dierenverzekeringen2. RasHet ras is vaak van belang bij een verzekering voor je huisdier. Immers, het ene ras staat erom bekend vaker een bepaalde aandoening te krijgen, terwijl een ander hondenras juist bekend staat om zijn uitstekende gezondheid. Het ene ras wordt ook groter dan het andere, wat ook van invloed kan zijn op de gezondheidsrisico’s en daarmee de premie.
 • 3. Geslacht en gewicht: huisdierenverzekeringen3. Geslacht & gewichtTevens is het geslacht van belang, in het geval van een dierenverzekering voor honden: reu dan wel teef. Ook kan een verzekeraar het gewicht van het dier meenemen in de berekening.
 • 4. Eigen risisco / eigen bijdrage: huisdierenverzekeringen4. Eigen risico / eigen bijdrageHet eigen risico dan wel de eigen bijdrage (in % of €) verschilt per aanbieder en pakket. Je kunt er in sommige gevallen zelfs voor kiezen welk eigen risico je bereid bent te nemen, in ruil voor een hogere of lagere premie.
 • 5. Aanvullende wensen verzekering huisdier5. Aanvullende wensenVan tevoren kun je nooit zeggen of je slechts een basispakket gaat kiezen of een uitgebreidere dekking verkiest bij een verzekering voor je huisdier afsluiten. Tinki.nl kan je namelijk van inzicht doen veranderen, met name doordat je jouw specifieke wensen kunt doorgeven.
 • 6. Welke aanbieder: dierenverzekeringen6. Welke aanbiederAlle grote aanbieders van een dierenverzekering en de pakketten die zij aanbieden worden door Tinki.nl vergeleken op basis van de meest actuele prijzen. Zo weet je zeker dat je op moment van afsluiten de beste deal in handen hebt. Uiteraard is prijs niet het enige dat van belang is.

Veelgestelde vragen over een dierenverzekering

Veelgestelde vragen over een verzekering voor huisdieren

TInki.nl kan zich goed voorstellen dat je vele vragen hebt over het onderwerp “huisdierenverzekering”. Is het wel verstandig om een verzekering voor je huisdier af te sluiten? Waarom zou je wél en waarom zou je geen dierenverzekering afsluiten? Waar moet ik rekening mee houden bij het kiezen van de beste dierenverzekering en wat betekenen al die begrippen? Wij hebben alvast de veelgestelde vragen omtrent dit onderwerp voor je beantwoord om je alvast goed op weg te helpen bij het kiezen van de beste en goedkoopste dierenverzekering.

Direct een goede dierenverzekering?

1. Welke aanbieder biedt de goedkoopste dierenverzekering?

Wij hebben de beste dierenverzekeraars van Nederland meegenomen in onze vergelijking namelijk Proteq, Petplan, Ohra, HEMA en Inshared. Bij deze aanbieders is het mogelijk om vele typen zorg te vergoeden. Vergelijk de dieren zorgverzekering niet alleen via onze vergelijker, maar lees ook zeer zeker de polisvoorwaarden door bij de verzekeraar waar je een verzekering wilt afsluiten. Bekijk het vergelijkingsoverzicht.

2. Wel of geen dierenverzekering afsluiten?

De vraag waar je waarschijnlijk het langste bij stilstaat: wel of geen dieren zorgverzekering? Naast de Dierenverzekering vergelijker hebben wij een aantal punten voor je op een rijtje gezet, waarmee je het voor jezelf duidelijker krijgt of je je huisdier moet verzekeren of niet: Huisdier wel verzekeren: Je hoeft niet meer na te denken over de financiële risico’s bij de verzekering voor je huisdier. Wanneer je de kosten van een operatie niet kunt veroorloven, mocht je huisdier iets ernstigs overkomen. Je hoeft niet de keuze te maken om je huisdier wel of niet te laten opereren, je huisdier is notabene een volwaardig lid van je gezin en je bent zelf natuurlijk ook verzekerd. Huisdier niet verzekeren: Een verzekeraar van een huisdierenverzekering biedt dekt niet altijd het (volledige) bedrag van de kosten. Daarnaast kan een dierenverzekering prijzig zijn, helemaal wanneer deze is voorzien van extra dekkingen. Het is ook een optie om zelf iedere maand geld opzij te zetten voor het geval dat je huisdier iets overkomt. Het belangrijkste advies wat wij kunnen bieden is om de opties goed naast elkaar te zetten waarbij onze vergelijker je goed bij kan helpen. Vervolgens ben je zelf degene die beslist of er wel of geen dieren ziektekostenverzekering afgesloten zal worden.

3. Waarom vergelijkt Tinki.nl huisdierenverzekeringen?

Tegenwoordig is een huisdier niet alleen een gezellige aanvulling op het huishouden maar maakt hij echt deel uit van het gezin. Dieren zijn echte vrienden en maatjes en, kunnen net zoals bij de mens, altijd wat overkomen. Dit kan een ziekte zijn maar een ongeval is ook niet uit te sluiten. Het verzekeren van je huisdier is dan ook meer een ‘must’ dan een luxe. Voor mensen is het zelfs verplicht om een zorgverzekering af te sluiten dus waarom niet voor je dier? Vele dierenartsen stimuleren dan ook een verzekering voor je huisdier af te sluiten. De dierenarts is is dan ook je redder in nood als je huisdier iets overkomt, maar wil achteraf ook niet achterblijven met het probleem: hoe en waarom moet ik deze kosten betalen? Daarom wil tinki.nl je de gelegenheid geven om premies van verschillende huisdierenverzekeringen te vergelijken om zo tot een goede en goedkope dierenverzekering te komen. Tinki.nl wil het béste voor je huisdier en weet dat jouw huisdier in zijn of haar geluk geheel afhankelijk is van de keuzes die jij als baasje maakt.

4. Hoe komt de maandelijkse prijs voor de premie tot stand?

De hoogte van de maandelijkse premie voor je huisdier hangt voornamelijk af van: Geboortedatum: hoe ouder je huisdier des te groter de kans dat je huisdier iets onder de leden krijgt. Ras: Het ene dierenras heeft vaker de behoefte aan zorg dan een ander. Gewicht: overgewicht is niet bevorderlijk voor de gezondheid. Verzekeringsmaatschappij: iedere aanbieder berekend de premies volgens een eigen formule, hierdoor kunnen er soms behoorlijke verschillen zitten tussen de premies van aanbieder X en aanbieder Y. Verschillende dekkingen: je kan je huisdier verzekeren voor een basispakket, maar het is ook mogelijk om je huisdier voor meerdere pakketten te verzekeren. Iedere verzekeraar in Nederland die huisdierverzekeringen aanbiedt, heeft zo zijn eigen manier om de premies voor de verschillende pakketten te berekenen. Het is dus niet heel eenvoudig om de goedkoopste aanbieder aan te wijzen doordat dit afhankelijk is van je huisdier. Daarnaast zijn de pakketten bij iedere aanbieder ook anders samengesteld waardoor je bij het ene pakket een ruimere dekking hebt dan bij een andere aanbieder. Je kan kiezen voor een lagere premie met minder risico, of je wilt zo min mogelijk risico’s voor een (meestal) hoger premiebedrag.

5. Kosten van een dierenverzekering: waar moet ik op letten?

Voor het afsluiten van een dierenziektekostenverzekering moet je kritisch zijn. Het laatste wat wij, en uiteraard jijzelf, wil is dat je te veel moet betalen voor een dierenartsverzekering. Je wilt natuurlijk de beste-, maar ook de goedkoopste huisdierenverzekering die ook nog eens aansluit bij de klachten van jouw huisdier zodat je niet te veel geld betaald. De onderstaande criteria kunnen doorslaggevend zijn bij het kiezen van een goede goedkope dierenverzekering: 1. Maandelijkse premie (inclusief 21% assurantiebelasting) 2. Dekking 3. Maximale vergoeding 4. Eigen bijdrage 5. Eigen risico. De maandelijkse premie van de zorgverzekering voor je huisdier spreekt voor zich; het is een maandelijks terugkerend bedrag en je wilt natuurlijk niet te veel betalen. De hoogte van deze premie is afhankelijk van de dekking en aanvullende pakketten die ertegenover staat. Je dient vooraf een goede overweging te maken tussen de verschillende soorten zorg je graag gedekt wilt hebben. Welk risico’s wil je graag gedekt hebben bij de verzekeraar? Dit zijn vragen die je voor jezelf moet afwegen. Lees echter verder als je voor jezelf het antwoord op deze vragen wilt kunnen formuleren. De maximale vergoeding stelt een limiet aan de kosten die er in een kalenderjaar worden vergoed. Ieder jaar is er een bepaald bedrag dat je kunt declareren bij je verzekeraar, precies hetzelfde als bij je eigen zorgverzekering. Indien je boven het maximale bedrag uitkomt zijn de kosten voor eigen rekening.

6. Eigen bijdrage en eigen risico bij huisdierenverzekeringen?

Het eigen risico is het deel van de ziektekostenverzekering voor je huisdier die je zelf dient te betalen. Verschillende aanbieders van huisdierenverzekeringen (zoals Ohra) brengen een eigen risico in rekening. Andere aanbieders brengen een x percentage van het eigen risico in rekening. Aanbieder Proteq laat je zelf de hoogte van het eigen risico kiezen (per 90 dagen). Het is bij huisdierenverzekeringen gebruikelijk om een eigen bijdrage te betalen. Dit is het deel van de kosten van een behandeling die je zelf dient te betalen. Het bedrag aan eigen bijdrages wordt in mindering gebracht op je declaraties. Voor bepaalde zorgvormen kan zowel een eigen risico als een eigen bijdrage gelden. In dat geval komt éérst de eigen bijdrage in aanmerking, daarna pas het eigen risico.

7. Wat is de dekking van een dierverzekering?

Verschillende soorten zorg voor je huisdier kunnen wel of niet gedekt zijn. De volgende belangrijke zorgtypen hebben we voor je op een rijtje gezet: : Consult bij dierenarts of specialist, Diagnostisch onderzoek, Bijzondere behandelingen (fysiotherapeut, acupuncturist, homeopaat en gedragstherapeut), Behandelingen ongeval, Behandelingen ziekte, Geregistreerde medicijnen, Specialistische diagnostiek (MRI/CT), Heup en Elleboog aandoeningen, Plaatsen Identificatiechip, Behandeling van kanker (chemo/radio), Preventieve Zorg (vaccinaties, wormen, etc), Verzekeraar schiet alle rekeningen voor, Vrije dierenartskeuze, Crematie, Opname, Narcose en/of een operatie, Hulpmiddelen (braces, verbandmiddelen), Gebitsbehandelingen, In laten slapen, Dwangvoeding, Medicatie alternatieve zorg, Sterilisatie/castratie, Revalidatie, Reis/buitenland. Het is per aanbieder verschillend welke zorg wel of niet zijn gedekt en dat ook nog eens verschillend per pakket. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om aanvullende pakketten te verzekeren voor je huisdier zodat je de verzekering helemaal op jouw huisdier kan afstemmen.

8. Hoe werkt declaratie bij een dieren verzekering?

De declaratie van een dierenartsverzekering is per aanbieder anders. Er zijn aanbieders die de gemaakte kosten van een zorgverzekering voor je dier voorschieten, andere aanbieders dien je de gemaakte kosten te declareren. Bijvoorbeeld alles in één keer aan het einde van het kalenderjaar. Zo schiet aanbieder Proteq nota’s van €500,- of hoger voor, terwijl Ohra en Inshared dergelijke service niet aanbieden. De mogelijkheid om online te declareren is daarentegen wel eenvoudig. De huisdier verzekeringen van Petplan schieten alle rekeningen voor, ongeacht het bedrag. Zij schakelen rechtstreeks met je dierenarts. Uiteraard betaal je achteraf wel de kosten voor eigen bijdrage en de (eventuele) niet-verzekerde dekkingen.

9. Hoe werkt het bij de dierenarts met een huisdierenverzekering?

Wanneer je je huisdier niet hebt verzekerd en je moet naar de dierenarts, dan zijn de kosten uiteraard voor eigen rekening. Indien dit niet met enige regelmaat is, is het nog betaalbaar. Wanneer dierenartsbezoeken vaker voorkomen of je wordt zelfs doorgestuurd naar een specialist, dan kunnen de kosten hoog oplopen. Ook bij spoedeisende hulp in het weekend biedt de specialist vaak uitkomst. Wanneer het zover is, is het vaak al te laat om nog een verzekering af te sluiten. Verzeker je huisdier dan ook op tijd. Een consult voor de dierenarts en/of specialist wordt door meerdere dierenverzekeringen vergoedt, hoewel er vaak wel sprake is van een eigen bijdrage. Desondanks kan een basis verzekering al gauw 50% van de kosten bedragen. Zo werkt het Basis-pakket van Petplan met een eigen bijdrage van 50%, terwijl bij het Plus-pakket 25% en het Totaal-pakket slechts 15% eigen bijdrage in rekening brengt bij een consult door een dierenarts of specialist. Verzekeraar Proteq werkt weer anders; hun Comfort-verzekering vergoedt van dergelijke consultancy door een dierenarts of specialist maximaal &euro150 per kalenderjaar. Ohra en Inshared werken net als Petplan met een eigen bijdrage, die per pakket kan verschillen. Bij alle aanbieders is het mogelijk je eigen dierenarts te kiezen.

10. Dier verzekeren: wat is assurantiebelasting?

Aanbieders kunnen soms een vertekend beeld geven van de maandelijkse premie doordat ze dit tonen exclusief assurantiebelasting. Bij Tinki.nl tonen we de prijzen inclusief assurantiebelasting. Hierdoor kunnen de prijzen van Tinki.nl afwijken met de prijzen op de website van de aanbieders zelf. Laat je hierdoor niet misleiden want je betaalt altijd de assurantiebelasting zelf!

11. Dierenverzekering en de plaatsing van de identificatiechip?

Het is tegenwoordig verplicht om bij je hond en/of kat een identificatiechip te laten plaatsen. Niet bij iedere aanbieder wordt deze dienst vergoed. Bij Ohra en Petplan wordt deze dienst wel vergoed. Bij aanbieder Proteq wordt deze dienst enkel vergoed in het comfort pakket. Bij Inshared dien je deze kosten zelf te betalen.

12. Jaarlijkse toeslag bij een huisdier verzekering?

Jaarlijks verhogen de verzekeraars hun premie (gemiddeld 1 tot 3 procent). Het gaat hier vrijwel altijd om een aanpassing aan de inflatie, wat ook wel de indexering wordt genoemd. Om de huisdierenverzekering goed te kunnen vergelijken, streeft Tinki.nl ernaar dat de informatie ten aanzien van de verschillende verzekeraars altijd actueel is. Hierdoor hopen wij dat je een goede keuze kan maken voor een goedkope maar zeer zeker ook een goede dierenverzekering. Verouderingstoeslag is ook een verhoging die verschillende aanbieders hanteren. Verouderingstoeslag houdt in dat wanneer je hond weer een jaartje ouder is de premie omhoog gaat. De aanbieders Petplan, Proteq en Ohra hanteren deze leeftijdstoeslag. Dit kan gebeuren wanneer je hond binnen een nieuwe leeftijdscategorie valt, maar ook simpelweg een jaarlijkse toeslag, net zoals de indexering. Niet iedere verzekeraar kan je vertellen wat de leeftijdstoeslag in de toekomst zal bedragen. De exacte premie is hierdoor voor de toekomst nog onzeker. Er zijn ook aanbieders die geen gebruik maken van de leeftijdstoeslag, waaronder Hema. Wanneer we de indexering buiten beschouwing laten, betekent dit dat je altijd dezelfde vaste premie blijft houden waardoor je niet voor verrassingen komt te staan. Het loont absoluut om een dierenverzekering te vergelijken.

13. Aanvullende dekking bij een goedkope dierenverzekering?

Binnen de dieren ziektekostenverzekering van verschillende aanbieders kunnen de verschillen de aantal onderdelen die gedekt zijn zijn. Naast een basis huisdierverzekering is het bij vele aanbieders ook mogelijk om te kiezen uit verschillende optionele zorgpakketten waardoor je je kan verzekeren voor “extra diensten”. Indien je graag voor extra onderdelen verzekerd wilt zijn, heb je de mogelijkheid om dit extra te verzekeren. Extra onderdelen die verzekerd kunnen worden zijn bijvoorbeeld: preventieve zorg, waaronder vaccinaties, ontworming, gebitsbehandelingen, reisverzekering, dierenverzekering met sterilisatie of castratie, medicatie alternatieve zorg, behandeling van kanker en/of crematie. Bij sommige aanbieders zitten bovenstaande onderdelen standaard in de basisverzekering voor je huisdier, bij andere aanbieders heb je de mogelijkheid de bovenstaande zorgtypen bij te verzekeren. Zo bieden Ohra, Petplan en Proteq behandeling van kanker optioneel aan, terwijl dit bij Inshared standaard wordt vergoedt (tenzij je alleen de ongevallendekking van Inshared afsluit). Je huisdier verzekeren vergt een goede voorbereiding, onze vergelijkingstool geeft je voldoende transparantie. Het scheelt domweg enorm veel tijd als je besluit je hond te verzekeren.

14. Dierenverzekering vergelijken: Basis, Plus en Totaal?

Zoveel verschillende pakketten maar waar zit het verschil? Het is per verzekeraar anders welke dekking ze geven voor bepaalde diensten. Zo kan het best zo zijn dat de eigen bijdrage en/of het eigen risico bij een basisverzekering hoger is dan bij een bij een Plus- of totaalpakket. De dekking is meestal een stuk minder uitgebreid dan bij de duurdere pakketten. Hierdoor is het verstandig voor jezelf te bekijken welke onderdelen je graag verzekerd wilt hebben en welke onderdelen je een “risico” voor wilt nemen. Hierdoor krijg je al een veel beter beeld welke dierenverzekering het beste bij jouw huisdier past.

15. Geldt er een bedenktijd na het afsluiten van een verzekering voor dieren?

Wanneer je een dierenverzekering hebt afgesloten heb je altijd 14 dagen bedenktijd, dit ongeacht de aanbieder. Door de tijd te nemen voor het kiezen van de beste dierenverzekering voorkom je dat je de huisdierverzekering hoeft te annuleren.

16. Aan welke medische kosten moet ik eigenlijk denken?

Het is geheel vanzelfsprekend dat jij het béste wilt voor je huisdier voor de best mogelijke zorg Tinki.nl kan zich goed voorstellen dat je de kosten voor een dierenverzekering afweegt met die van de daadwerkelijke medische kosten. . Om een goed beeld te geven van medische kosten verwijzen wij je graag naar de volgende artikelen die inhoudelijk ingaan op de diverse aspecten van medische kosten: Wat zijn de kosten voor een vaccinatie en inenting?, Wat zijn de operatiekosten?, Wat zijn de kosten van een consult bij de dierenarts?, Wat zijn de kosten van voor het castreren van een hond?, Wat zijn de kosten voor het steriliseren van een hond?, Wat zijn de kosten op mijn hond te laten chippen? en Wat zijn de kosten van een echo voor een hond?

Bekijk én vergelijk alle dierenverzekeringen

Dierenverzekering vergelijken? Bij Tinki.nl is het mogelijk om een dierenverzekering direct te vergelijken. Vind de béste verzekering voor je huisdier en de goedkoopste voor jou. Het is heel terecht dat je je afvraagt of je je huisdier wel of niet moet verzekeren. En wanneer je de keuze hebt gemaakt om je huisdier te verzekeren, dan rest de vraag nog voor welke verzekering je moet kiezen. Een zorgverzekering voor dieren biedt vele voordelen. Door onze vergelijker is het mogelijk om verschillende verzekeringen van verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Dit kan geheel op jouw eigen situatie waardoor je bij de beste dierenverzekering voor je huisdier komt. Een huisdierenverzekering afsluiten wint de laatste jaren aan populariteit. Deze worden dan ook steeds vaker afgesloten. Verzeker je huisdier om geen onvoorziene hoge kosten op te lopen. Een zorgverzekering voor dieren vergoed naast de ziektekosten ook de kosten bij ongevallen of sluit een dierenverzekering met sterilisatie af om je in te dekken tegen deze kosten. Anderzijds hangt er aan een huisdier verzekering wel een prijskaartje. Het doel van Tinki.nl is om je van alle informatie te voorzien om zo de juiste keuze te maken bij enerzijds de keuze of je wel of geen verzekering voor je huisdier moet afsluiten en anderzijds handvaten te geven om tot de beste dierenverzekering voor jouw huisdier te komen. We geven je inzicht in de verschillende zorgpakketten, het eventuele eigen risico per verzekeraar en uiteraard de dekkingen en kosten van een verzekering. Kies welke elementen jij belangrijk vindt om te dekken en kies vervolgens voor jou een goedkope dierenverzekering. Ben je op zoek naar een hondenverzekering? Bij Tinki.nl kun je ook een hondenverzekering vergelijken

Verzekering hond

Vergelijk de verzekering voor je huisdier

De goedkoopste dierenverzekering is niet per definitie de beste dierenverzekering op basis van prijs/kwaliteit verhouding. De bekende uitspraak “goedkoop is duurkoop” kan ook hier van toepassing zijn. Tinki.nl heeft daarom alle relevante informatie verzameld en voorwaarden/kenmerken afgezet tegen de verschillende aanbieders. We hebben de vergelijkingscriteria overzichtelijk gehouden waar u zelf ook nog eens de mogelijkheid hebt om uw voorkeuren aan te geven. Het vergelijken van een huisdierverzekering doe je op Tinki.nl, een onafhankelijke vergelijker. Wij bieden je álle informatie die je nodig hebt, en niets dat je niet nodig hebt! Vergelijk hier alle dierenverzekeringen op basis van je eigen voorkeuren en wensen en op die manier vind je de goedkoopste huisdierenverzekering.

Huisdier verzekeren: wat is de goedkoopste dierenverzekering?

Wanneer je je huisdier verzekeren wilt, is de hoogte van de premie natuurlijk ontzettend belangrijk. Nog belangrijker is echter de dekking die je ervoor terugkrijgt. Je kiest er immers niet voor om elke maand een bedrag opzij te leggen voor een verzekering van je huisdier, terwijl je er niets aan hebt in het geval je er onverhoopt gebruik van moet maken. De goedkoopste dierenverzekering is dan ook lang niet altijd de beste.Toch wil je je huisdier verzekeren met een door jou gewenste dekking tegen de laagste prijs. Tinki.nl helpt jou hierbij, door de meest goedkope dierenverzekering pakketten van alle grote verzekeraars voor jou inzichtelijk te maken. Geef simpelweg een aantal kenmerken van je hond door (zoals geslacht en leeftijd) en aanvullend wat persoonlijke wensen (zoals wel/niet een bepaalde dekking) en wij rekenen op basis van de meest actuele prijzen uit wat voor jou de beste deal is.Vele Tinki-gebruikers gingen je voor, wat ons tot specialist heeft gemaakt in het vergelijke van een ziektekostenverzekering voor honden. Wij geven je niet alleen inzicht in de prijs, maar weten dat meer factoren van belang zijn. Denk daarbij aan de maximale vergoeding, het eigen risico, de eigen bijdrage en de belangrijkste factor; de dekking die je er voor terugkrijgt. Laatstgenoemde is het meest ingewikkelde onderdeel, maar de uiterst eenvoudige en heldere interface van Tinki.nl laat u snel en vol vertrouwen het beste aanbod kiezen. De beste dierverzekering evenals de beste hondenproducten, vergelijk en vind je op Tinki.nl.

Goedkope huisdierenverzekering

Dierverzekering op tijd afsluiten

We snappen het als je, op dit moment, nog steeds door de bomen het bos niet ziet als het gaat om de dierverzekering. Een goedkope dierenverzekering afsluiten is dan ook bepaald geen exacte wetenschap. Zo zijn er verschillend aanbieders, met verschillende paketten, die vaak ook nog eens een onderscheid maken tussen 'basis', 'plus' en 'totaal' (het staat ze vrij om hun pakket vrijwel elke naam te geven die ze willen). Vervolgens zijn al die verschillende pakketten onderling ook nog eens flink verschillend. Niet voor niets noemden wij de dekking al eens het meest ingewikkelde onderdeel van de dieren zorgverzekering. Toch is het verstandig om de verzekering voor huisdieren op tijd af te sluiten. Zo hoef je niet te rekenen op verzekering van dierenartskosten, wanneer je – ten tijde van onverhoopt opgetreden ziekte of aandoening – nog niets hebt afgesloten.

.

Dierenziektekostenverzekering

Het is verstandig om zelf ook even door de polisvoorwaarden heen te spitten voor je een dierenziektekostenverzekering afsluit. Wanneer je je huisdier verzekeren gaat, wil je immers wel exact weten waar je voor tekent, zowel voor je beestje als voor je portemonnee. Tot het moment van afsluiten staat Tinki.nl je echter bij met de beste prijsvergelijker die er in de Benelux te vinden is op het gebied van een goede dierenverzekering. Wij maken de ingewikkelde polisvoorwaarden voor je inzichtelijk en maken aanbieders en aanbiedingen zo inzichtelijk en te vergelijken. Bijvoorbeeld voor een dierenverzekering zonder wachttijd.Dat huisdier verzekeren in werkelijkheid nog ingewikkelder kan zijn dan je voor af dacht, wordt duidelijk als we het hebben over uitsluitingsclausules. Voor bepaalde hondenrassen is bekend dat ze vaak met bepaalde aandoeningen kampen, wat voor een verzekeraar een reden kan zijn om uitsluitingsclausules op te nemen in de polisvoorwaren. Denk daarbij aan luchtwegenproblemen bij Engelse Buldoggen. Wat ook tot de uitsluitingen kunnen behoren (of bijv. op een maximumvergoeding per jaar kunnen rekenen), is de behandelingvan rasgerelateerde aandoeningen of erfelijke ziekten. Is iets in de polisvoorwaarden je niet duidelijk? Schroom dan niet om de verzekeraar te contacteren.

Verzeker je huisdier jong voor de goedkoopste huisdierenverzekering

We hebben hiervoor reeds betoogd; verzeker je huisdier op tijd. Zo is het bij honden vaak verstandig om het beestje al in de puppy-fase te verzekeren om (op lange termijn) de goedkoopste huisdierenverzekering te krijgen en houden. Je kunt dan bovendien al van meet af aan rekenen op een dierenartsverzekering en je met een gerust hart richten op het grootbrengen van je pup.Doorgaans zal de premie bovendien lager zijn dan voor een volwassen beest of senior. Een alternatief is natuurlijk dat je de kosten wel uit eigen zak kunt betalen mocht het nodig zijn en een verzekering wellicht minder rendabel is. Ook zijn er die elke maand een bedrag op zij zetten voor het geval dat, in plaats van elke maand premie af te dragen. Over deze alternatieven ten opzichte van een goedkope huisdierenverzekering, wordt al geruime tijd gediscussieerd op hondenfora. Daar delen gebruikers hun dierenverzekering ervaringen.Geld oppotten in de welbekende ‘oude sok’ of toch een dierenverzekering (met sterilisatie), dat is veelal de kern van het gesprek. Wij laten de keuze aan jou en weten dat elke hond anders is en dat niet iedereen financieel in staat is om alle kosten te dragen, mocht er iets gebeuren met je beestje. Wat Tinki.nl wel kan doen, is je inzicht verschaffen in de verzekeringsmarkt. Wij laten u door de bomen het bos weer zien, opdat je alleen het béste zult kiezen voor jouw hond!

Dieren verzekering per aanbieder vergelijken

Aanbieders van de dieren verzekering zijn lang niet altijd even eenvoudig met elkaar te vergelijken, zoals we hiervoor reeds hebben besproken. Polisvoorwaarden kunnen onderling behoorlijk afwijken, zelfs als de paketten dezelfde naam hebben bij verschillende verzekeraars. Hierna zullen we kort de vijf grootste aanbieders een zorgverzekering voor dieren stuk voor stuk bespreken.

Petplan zorgverzekering huisdier

Petplan biedt een zorgverzekering voor je huisdier aan die in de kern is onder te verdelen in een Basis, Plus en Totaal-pakket. De maximale vergoeding bedraagt respectievelijk €3000, €4000 en €5000. Uiteraard zijn naast deze bedragen nog veel meer factoren van belang. Zo valt op dat consulten, diagnostiek en bijzondere behandelingen in het Basis-pakket voor de helft vergoedt worden, in Plus driekwart en het Totaal-pakket neemt 85% van de kosten op zich. Bovendien zijn er een aantal aanvullende verzekeringen. Denk daarbij aan chemo- en radiotherapie, een doorlopende reisverzekering en crematie. Aandoeningen aan elleboog en heup worden overigens alleen gedekt voor honden die onder de 15 kilo wegen.

Dierenartsverzekering

Proteq dierenzorgverzekering

Bij Proteq heb je keuze uit twee smaakjes in de dierenzorgverzekering; Bewust en Comfort. Het Proteq Bewust pakket werkt zowel met een eigen bijdrage als met een eigen risico. Van laatstgenoemde kun je zelf de hoogte bepalen en vanzelfsprekend geldt dat de premie lager wordt naarmate je meer risico neemt. De eigen bijdrage is bij het Comfort-pakket overigens hoger dan bij het Bewust-pakket. Bij Proteq zijn aandoeningen aan ellebogen en heup standaard meeverzekerd, in tegenstelling tot een aantal andere aanbieders en ongeacht het gewicht van je hond.

Ohra ziektekostenverzekering voor hond

Niet verrassend kent ook de Ohra ziektekostenverzekering voor de hond een onderscheid tussen Basis, Plus en Top (waar Petplan het ‘Totaal’ noemt) in hun dekking. Respectievelijk hebben deze pakketten een maximale vergoeding van €2500, €3500 en €5000 per jaar. Alleen bij het Top-pakket mag je rekenen op vergoeding van hulp aan heup- en elleboogaandoeningen. De overige twee pakketten bieden alleen voor het eerste consult vergoeding als het gaat om deze aandoeningen. Bij Ohra zijn optioneel te verzekeren onder meer: bijzondere behandelingen, crematie, preventieve zorg, behandeling van kanker, crematie en gebitsbehandelingen. Dit geeft je veel vrijheid in het samenstellen van de verzekering die precies de risico’s afdekt die je zelf niet wil nemen.

De HEMA huisdierverzekeringen

Voor consulten en behandelingen bij de dierenarts is je hond al verzekerd in het basispakket van Hema huisdierverzekeringen. Daaronder vallen ook echografie, alle geregistreerde medicijnen, röntgenfoto’s en narcose. Opties als aanvulling op de basisdekking zijn onder meer een doorlopende reisverzekering, crematie, tandartskosten, chemotherapie, fysiotherapie, radiotherapie en preventieve zorg. Net als bij hiervoor genoemde verzekeraars geeft dit je als consument de mogelijkheid om zelf precies af te wegen wat je wel en niets verzekerd wilt hebben. Hier betaal je immers ook een meerprijs voor. Daarentegen is het ook makkelijk om te kunnen rekenen op een standaardpakket waar je simpelweg op kunt vertrouwen.

Goede goedkope dierenarts verzekering van Inshared

Er is ook een goede goedkope dierenverzekering van Inshared, waaraan het bijzonder is dat deze slechts bestaat uit een basisdekking, genaamd ‘Huisdier & Ongeval’. Met deze verzekering ben je simpelweg verzekerd voor medische zorgkosten volgend op een ongeluk. Zoals de naam van het pakket doet vernoemen, ben je niet verzekerd voor zorg die noodzakelijk is bij ziekte, evenals thuisvisites en telefonische consulten. Wel heeft Inshared nog de Inshared 50% en Inshared 100% dierenarts verzekering, waarmee ook ziektekosten gedekt worden. Het belangrijke verschil laat zich raden; bij het 50%-pakket wordt slechts de helft van de kosten vergoed (oftwel de eigen bijdrage is de helft).

Naar boven Tips