Vind het béste voor je hond tegen de laagste prijs voor jou

Vergelijk 60.000+ producten, 35+ webshops en 700+ merken

Wat kost het chippen van een hond?

Vanaf 1 april 2013 dient een pasgeboren pup binnen zeven weken gechipt te worden. Daarnaast dient de hond worden geregistreerd bij een databank. Deze verplichting is ook van toepassing wanneer je een hond vanuit het buitenland importeert. Je mag niet zelf je eigen hond van een chip voorzien, dit doet een dierenarts (het kan echter ook bij bijvoorbeeld het asiel). Maar, wat kost het laten chippen van je hond?

Wat kost dat, een hond chippen?

De prijs van het chippen van een hond is doorgaans gelijk aan de kosten van een puppy chippen. Het chippen van een hond een heeft geen vastgestelde prijs. Bij hond laten chippen kan de prijs bij een dierenarts of asiel hooguit 30 euro. Het registreren bij een databank, via bijvoorbeeld het internet, je dierenarts, dierenwinkel of asiel heeft ook geen vaste prijs. De kosten van het registreren van een hond bepaald de databank zelf.

Door chippen en registreren kunnen kwaadwillende fokkers makkelijker worden opgespoord. Ook kan een chip er voor zorgen dat het baasje die zijn hond gedumpt of verloren heeft, kan worden gevonden. De kosten van je hond laten chippen kunnen dus van onbetaalbare waarde zijn.

Hondenverzekering

Heb je een hondenverzekering bij Ohra of Petplan afgesloten, dan worden de kosten van een chip voor je hond vaak volledig vergoed. Bij andere hondenverzekeringen als Proteq is het afhankelijk van het pakket dat je kiest. Er zijn er ook aanbieders van hondenverzekeringen die de kosten van het chippen van honden helemaal niet vergoeden. Hondenverzekeringen vergelijken doe je overigens simpel en snel op Tinki.nl

Naar boven Tips